Πέμπτη 25 Μαΐου 2017

H Γερμανία στήνει αθόρυβα ευρωπαϊκό στρατό
H Γερμανία, η Τσεχία και η Ρουμανία προέβησαν σιωπηλά σ' ένα σημαντικό βήμα προς μια κατεύθυνση που παραπέμπει σε δημιουργία ενός στρατού της Ε.Ε., αναφέρεται σε δημοσίευμα της διπλωματικής επιθεώρησης Foreign Policy, το οποίο ανέβηκε στο διαδίκτυο την Τετάρτη.

Φιλιππίνες: Ισλαμιστές αποκεφάλισαν αστυνομικό διευθυντήσλαμιστές αποκεφάλισαν έναν αρχηγό της αστυνομίας και συνέλαβαν πολλούς ομήρους, ανάμεσα στους οποίους και ένας ιερέας, στις νότιες Φιλιππίνες, όπου ο πρόεδρος Ροντρίγκο Ντουτέρτε επέβαλε τον στρατιωτικό νόμο για να αντιμετωπίσει τους ισλαμιστές και εξετάζει το ενδεχόμενο να επεκτείνει την ισχύ του σε ολόκληρη τη χώρα.

Δύο νεκροί από εκρήξεις κοντά σε σταθμό λεωφορείων στη ΤζακάρταΤουλάχιστον δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από δύο εκρήξεις που σημειώθηκαν κοντά σε μεγάλο σταθμό λεωφορείων στην πρωτεύουσα της Ινδονησίας, τη Τζακάρτα, όπως μεταδίδουν διεθνή πρακτορεία ειδήσεων.

Γερμανία: Πατέρας βούτηξε να σώσει τον 3χρονο γιο του και … πέθανε


Ένας 25χρονος άνδρας έχασε τη ζωή του στην προσπάθειά του να σώσει το γιο του που έπεσε κατά τη διάρκεια βαρκάδας στη λίμνη Illmensee.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας την Κυριακή, το αγόρι γλίτωσε χωρίς κανέναν τραυματισμό.

Εκδήλωση του Ελληνικού Προξενείου Αμβούργου

Πολύ σημαντική εκδήλωση πραγματοποίησε το Ελληνικό Προξενείο στο Αμβούργο με τον «Νύχτα των Προξενείων».

Πλήθος κόσμου ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα της ελληνικής υπηρεσίας και του Προξένου, Γιώργου Αρναούτη, και το γεγονός λάμπρυνε με την παρουσία του ο Υπουργός του κρατιδίου αρμόδιος για Οικονομία, Μεταφορές/Συγκοινωνίες και Καινοτομία κ.Andreas Rieckhof.
://www.europolitis.eu