Παρασκευή, 1 Δεκεμβρίου 2017

Προσοχή! Ψεύτικοι διαγωνισμοί για δωροεπιταγές Rewe
Δεν δεν είναι πρώτη φορά που κυκλοφορούν ψεύτικα κουπόνια.Αυτή τη φορά είχε σειρά το σούπερ μάρκετ Rewe, το οποίο μέσω του WhatsApp και του Facebook, υποτίθεται ότι μοίραζε κουπόνια αξίας 250 Ευρώ.Το μήνυμα ακούγεται δελεαστικό: “Πάρτε τώρα τη δική σας ΔΩΡΕΑΝ κάρτα δώρου, αξίας 250 Ευρώ “. Υποτίθεται ότι η αλυσίδα των σούπερ μάρκετ REWE, μοιράζει τα κουπόνια για την 45η επέτειό της. Αλλά προσέξτε, το υποτιθέμενο κουπόνι είναι ψεύτικο.


Όπως αναφέρει ο Mimikama, όποιος κάνει κλικ στον συνημμένο σύνδεσμο καταλήγει υποτίθεται στον ιστότοπο της Rewe. Στη συνέχεια, θα πρέπει να απαντήσει σε μερικές ερωτήσεις και να προωθήσει το μήνυμα σε 15 επαφές. Επίσης ζητείται και η διεύθυνσή του για να τους σταλεί το υποτιθέμενο κουπόνι με ταχυδρομείο.


“Το μοιραίο λάθος είναι ότι πολλοί χρήστες πέφτουν στην παγίδα, επειδή το μήνυμα αποστέλλεται από φίλους και, ποιος δεν εμπιστεύεται τον φίλο του;”, λέει η Mimikama. Η πρωτοβουλία μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα κινητοποιείται για την διασάφηση σχετικά με ύποπτο περιεχόμενο στο διαδίκτυο.


Αντί φυσικά του κουπονιού, ο χρήστης λαμβάνει περισσότερες προσφορές για περαιτέρω κληρώσεις, οι οποίες δεν έχουν καμία σχέση με την Rewe. Ωστόσο, όσοι έχουν πέσει στην παγίδα δεν έχουν κερδίσει τίποτα, αλλά διαβιβάζουν μόνο τα δεδομένα τους στους απατεώνες που τους μεταπωλούν.

http://www.allesgr.de

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου