Δευτέρα, 4 Δεκεμβρίου 2017

Το CSU προτείνει τον Μ. Σέντερ για την πρωθυπουργία της Βαυαρίας

Τον Μάρκους Σέντερ πρότειναν οι βουλευτές της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης (CSU), για να αναλάβει τη θέση του πρωθυπουργού ενόψει των περιφερειακών εκλογών που θα πραγματοποιηθούν την επόμενη χρονιά.

Ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του αδελφού κόμματος στη Βαυαρία των Χριστιανοδημοκρατών της Άγγελα Μέρκελ, Τόμας Κρόιτσερ δήλωσε σήμερα στους δημοσιογράφους από το Μόναχο ότι οι βουλευτές του κόμματος συμφώνησαν ομόφωνα στην υποψηφιότητα του Σέντερ.

Πρόκειται για σφοδρό επικριτή της μεταναστευτικής πολιτικής της Μέρκελ.

Ο Σέντερ από την πλευρά του επεσήμανε ότι χαιρετίζει την απόφαση του απερχόμενου Χορστ Ζέχοφερ να παραμείνει στην προεδρία του CSU, κάτι που θα συμβάλει στην επίλυση του πολιτικού αδιεξόδου στο Βερολίνο.

Λίγο νωρίτερα ανώτερο στέλεχος του CSU, ο Μάρκους Φέρμπερ, είχε δηλώσει ότι ο Ζέχοφερ δεν θα θέσει ξανά υποψηφιότητα για την πρωθυπουργία της Βαυαρίας, αν και επιθυμεί να παραμείνει επικεφαλής του CSU εξαιτίας της «δύσκολης κατάστασης» στο Βερολίνο.

Η επιλογή του Σέντερ, σύμφωνα με τον τοπικό Τύπο, ίσως έχει επιπτώσεις στις προσπάθειες σχηματισμού μιας σταθερής ομοσπονδιακής κυβέρνησης με τη συμμετοχή των Σοσιαλδημοκρατών.
Πηγή: Ζούγκλα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου