Τρίτη, 19 Δεκεμβρίου 2017

Αεροπορικές εταιρείες σταμάτησαν τις πτήσεις προς Κωνσταντινούπολη

Οι μεγάλες αεροπορικές εταιρίες Air France, Iberia, Swiss, Alitalia, Austrian, Air Canada και Delta έχουν σταματήσει τις πτήσεις τους προς την Κωνσταντινούπολη τα τελευταία δύο χρόνια.

Οι πέντε ευρωπαϊκές και οι δύο αμερικάνικες αεροπορικές εταιρείες έχουν σταματήσει τις πτήσεις τους προς τα αεροδρόμια της Κωνσταντινούπολης «για διάφορους λόγους αλλά κυρίως λόγω έλλειψης ενδιαφέροντος από τους πελάτες τους, αλλά και λόγω του ανταγωνισμού από τις τουρκικές εταιρίες» σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Dünya».

Ένας από τους κυριότερους λόγους που σταμάτησαν τις πτήσεις τους οι επτά αυτές εταιρείες προς την Κωνσταντινούπολη, είναι επειδή έχει μειωθεί δραματικά το ενδιαφέρον από αμερικάνους και Ευρωπαίους τουρίστες να επισκεφθούν την Τουρκία, μετά από σειρά αρνητικών εξελίξεων που έπληξαν τον τουρκικό τουρισμό στα 2016, συμπεριλαμβανομένων των βομβιστικών επιθέσεων και το αποτυχημένο πραξικόπημα του Ιουλίου 2016.

Παρ΄όλο που 5,1 εκατομμύρια Γερμανοί επισκέφθηκαν την Τουρκία τους πρώτους δέκα μήνες του 2015, ο αριθμός αυτός έπεσε στα 3,6 εκατομμύρια την ίδια περίοδο του 2016 και στα 3,4 εκατομμύρια στην περίοδο Ιανουάριος- Οκτώβριος εφέτος.

Τα στοιχεία δείχνουν πως σημαντική ήταν η μείωση των τουριστών από το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ολλανδία, την Αυστρία, τη Γαλλία, την Ιταλία και τον Καναδά σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.
Η Τουρκία είδε να φτάνουν στη χώρα περί τους 726.000 από τις ΗΠΑ, η Delta ανακοίνωσε πως μετέφερε 304.000 την ίδια περίοδο του 2017.

Τουριστικοί παράγοντες στην Τουρκία υποστηρίζουν ότι είναι μεγάλη η ανταγωνιστικότητα από τις τουρκικές αεροπορικές εταιρίες, και γι’ αυτό υποχρεώθηκαν αυτές οι επτά μεγάλες εταιρίες να σταματήσουν τις πτήσεις τους.

Πηγή: hurriyetdailynews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου