Κυριακή, 3 Δεκεμβρίου 2017

Νέα μέθοδος θεραπείας της λευχαιμίας από ομογενή γιατρόΗ μέθοδος θεραπείας του ομογενή δρ. Κατσάνη, αποκαλείται «απλοϊκή μεταμόσχευση» (haploidentical transplant) ή «haplo» (απλή) για συντομία. Κάνει εφικτή τη µεταµόσχευση µε δότη που είναι ηµισυµβατός σε σχέση µε τα ανθρώπινα λευκοκυτταρικά αντιγόνα (HLA) αντί για πλήρως συµβατό δότη, που συνήθως είναι πολύ δύσκολο να βρεθεί.

«Η ‘haplo’ είναι σχετικά νέα», δήλωσε ο Dr. Katsanis. «Είναι συναρπαστικό για εμάς και έχουμε αποδείξεις πως η νέα θεραπεία έχει πραγματικά αυξήσει την επιβίωση σε πάσχοντες ασθενείς», πρόσθεσε.

Ο ομογενής γιατρός ανέλαβε διευθυντής του UMC Blood and Marrow Transplant Program της Αριζόνα το 2012. Από το 2015 πραγματοποίησε αυτού του είδους τις μεταμοσχεύσεις σε 10 παιδιατρικούς ασθενείς. Και οι 10 είναι ακόμη ζωντανοί και απαλλαγμένοι από λευχαιμία. Όσον αφορά στα μοσχεύματα προς ενήλικες τα αποτελέσματα επίσης εμφανίζονται καλύτερα από ότι σε σχεδόν απόλυτα συμβατούς δότες.

Εκτός από τη νέα μέθοδο, ο Dr. Katsanis έχει ξεκινήσει και μία κλινική μελέτη, βασισμένη στην έρευνα σε ποντίκια για να δοκιμάσει μία πιο αποτελεσματική και ασφαλής χημειοθεραπεία.

http://usa.greekreporter.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου