Πέμπτη, 28 Δεκεμβρίου 2017

Καρουζέλ και… Βίκινγκ στο γιορτινό ΕδιμβούργοΠαγοδρόμια, λαμπερά φώτα και ένα τριήμερο φεστιβάλ καθιστούν το Εδιμβούργο ιδανικό προορισμό για την Πρωτοχρονιά.

Η πρωτεύουσα της Σκωτίας μεταμορφώνεται σε ένα μαγευτικό σκηνικό αυτήν την εποχή του χρόνου με το κάστρο στην κορυφή του λόφου να αποτελεί το στολίδι της πόλης.

Μεγάλα καρουζέλ και υπαίθριες αγορές δίνουν μια ιδιαίτερη ζωντάνια στην πόλη, ενώ αξίζει κανείς να επισκεφθεί το Εθνικό Μνημείο της Σκωτίας.

Στο λόφο Κάρλτον που αποτελεί Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO μπορεί κανείς να απολαύσει την πανοραμική θέα στην Αθήνα του Βορρά, όπως αποκαλούν το Εδιμβούργο.

Ο επισκέπτης θα ανακαλύψει την πόλη περπατώντας στους πλακόστρωτους δρόμους με τα παλιά αρχοντικά βαυαρικού ρυθμού, τις πλατείες και τα σιντριβάνια.

Το Hogmanay είναι το ετήσιο φεστιβάλ της πόλης με υπαίθρια πάρτι και πυροτεχνήματα πάνω από το μαγευτικό κάστρο της πόλης.

Οι Σκωτσέζοι στις 30 του Δεκέμβρη, μεταμφιέζονται σε Βίκινγκς και παρελαύνουν με αναμμένες δάδες. Το βράδυ της παραμονής της Πρωτοχρονιάς το κέντρο της πόλης κλείνει και η πόλη γίνεται ένα τεράστιο πάρτι.

Εδιμβούργο / Σκωτία

Διαφορά ώρας: 2 ώρες πίσω

Νόμισμα: Στερλίνα (1,17 ευρώ)

Απόσταση: Δεν υπάρχει απευθείας πτήση και η διάρκεια του ταξιδιού με απευθείας πτήση για Εδιμβούργο είναι 4 ώρες και 25 λεπτά από την Αθήνα και 6 ώρες και 15 λεπτά από τη Θεσσαλονίκη.

Πηγή: News Beast

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου