Πέμπτη, 21 Δεκεμβρίου 2017

Πρόστιμο στους άστεγους θα επιβάλλει η Φρανκφούρτη


Οι γερμανικές αρχές σχεδιάζουν να επιβάλλουν πρόστιμο στους άστεγους που κοιμούνται σε κεντρικά σημαία της οικονομικής πρωτεύουσας της Γερμανίας, Φρανκφούρτη.

Στην πόλη όπου εδρεύει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και πολλά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα οι άστεγοι που κοιμούνται στους δρόμους δίπλα από τους ουρανοξύστες αποτελούν μια μεγάλη αντίφαση.


Η απόφαση λήφθηκε την ίδια περίοδο με την έκκληση που απεύθυνε ο Γερμανός Πρόεδρος Φρανκ Ουόλτερ Σταϊνμάγιερ για καλύτερη παροχή στήριξης στους άστεγους. Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας Frankfurter, η απόφαση εγκρίθηκε από πολλά μέλη του δημοτικού συμβουλίου.

Οι αρμόδιοι δεν έδωσαν πληροφορίες σχετικά με το ύψος του πρόστιμου. Αλλά το πρόστιμο ενδέχεται να προσαυξηθεί σε περίπτωση που δεν πληρωθεί άμεσα.

Ένα μέλος του δημοτικού συμβουλίου από την Αριστερά αντιτάχθηκε στο σχέδιο.

Ο Κρίστοφ Σμιτ μέλος δημοτικού συμβουλίου από την Χριστιανοδημοκρατική Ένωση που ηγείται από την Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ δήλωσε πως στην πόλη υπάρχουν πολλά κέντρα υποδοχής αστέγων και παροχής υπηρεσιών στην πόλη. Ενώ η Μπεάτριξ Μόουμαν από το Κόμμα των Πρασίνων σημείωσε πως δυστυχώς οι υπηρεσίες αυτές δεν χρησιμοποιούνται από τους περισσότερους άστεγους. Ενώ ο δημοτικός σύμβουλος από την Αριστερά Άστριντ Μπούσχαϊμ ισχυρίστηκε πως το πρόβλημα δεν είναι οι άστεγοι αλλά η φτώχεια στην πόλη.

Οι αστυνομικές αρχές της πόλης, σημείωσαν πως το πρόστιμο θα επιβληθεί σε περίπτωση που οι άστεγοι δεν εγκαταλείψουν το σημείο που βρίσκονται παρόλο που προειδοποιούνται. Ο αριθμός των αστέγων στη Γερμανία αυξάνεται ραγδαία τα τελευταία χρόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου