Πέμπτη, 21 Δεκεμβρίου 2017

Το παραμύθι της Αυστρίας ξετυλίγεται στο ΣάλτσμπουργκΈνα εντυπωσιακό κάστρο στην κορυφή του λόφου με φόντο χιονισμένα βουνά υπόσχεται το παραμύθι της Αυστρίας. Το Σάλτσμπουργκ βρίσκεται σε υψόμετρο 420 μ. με τον ποταμό Σάλτσαχ να το χωρίζει στη μέση.


Γοτθικοί καθεδρικοί, πολυτελή παλάτια και το… πνεύμα του Μότσαρτ να βρίσκεται παντού μέσα στην πόλη καθιστούν την αυστριακή πόλη ιδανικό προορισμό για κάθε ταξιδιώτη.

Αξίζει να επισκεφθεί κανείς την παλιά πόλη του Σάλτσμπουργκ για περιπάτους στα στενά δρομάκια και στην πλατεία του Μότσαρτ.

Οι νυχτερινές περιπλανήσεις αυτήν την εποχή περιλαμβάνουν αυτοσχέδιες συναυλίες με κλασική μουσική και κάλαντα ενώ η ατμόσφαιρα γεμίζει μυρωδιές από γαρίφαλο και πορτοκάλι.

Στους δρόμους τριγυρνούν τα ξωτικά Krampus και Perchten που ακουμπούν οι περαστικοί για να τους φέρουν γούρι. Το κάστρο Hohensalzburg χρονολογείται από το 1077 και προσφέρει εκπληκτική θέα των Άλπεων.

Στη γενέτειρα του Αυστριακού μουσουργού ο επισκέπτης δεν πρέπει να φύγει χωρίς να δοκιμάσει το λικέρ Αmadeus και τα σοκολατάκια που κατασκευάζονται προς τιμήν του.Σάλτσμπουργκ / Αυστρία

Διαφορά ώρας: 1 ώρα πίσω

Νόμισμα: Ευρώ

Απόσταση: Η διάρκεια του ταξιδιού μέσω Βιέννης είναι 4 ώρες και 10 λεπτά από την Αθήνα και 3 ώρες και 10 λεπτά από τη Θεσσαλονίκη μέσω Βιέννης. Σάλτσμπουργκ ΑυστρίαΣάλτσμπουργκ ΑυστρίαΣάλτσμπουργκ ΑυστρίαΣάλτσμπουργκ ΑυστρίαΣάλτσμπουργκ ΑυστρίαΣάλτσμπουργκ Αυστρία
Σάλτσμπουργκ Αυστρία
 Πηγή: News Beast

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου