Τετάρτη, 20 Δεκεμβρίου 2017

Βρετανία: Τέσσερις συλλήψεις τζιχαντιστών που σχεδίαζαν μακελειόΣτις συλλήψεις τεσσάρων υπόπτων που φέρονται να σχεδίαζαν "σφαγή" φέτος τα Χριστούγεννα, προχώρησαν οι βρετανικές αρχές. Σύμφωνα με την αντιτρομοκρατική και την MI-5 όλα δείχνουν ότι απετράπη ένα νέο μακελειό από τους τζιχαντιστές στη βρετανική πρωτεύουσα.

Οι τέσσερις συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν σε Γιορκσάιρ και Ντέρμπισαϊρ. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες πρόκειται για άνδρες 22, 31, 36 και 41 ετών, οι οποίοι θεωρούνται ύποπτοι για σύσταση, προετοιμασία και υποκίνηση τρομοκρατικής ενέργειας.

Κατά τη διάρκεια της μίας σύλληψης ακούστηκε ένας εκκωφαντικός θόρυβος. Σύμφωνα με τις αρχές δεν πρόκειται για έκρηξη αλλά για μία νέα μέθοδο εφόδου.

Υπενθυμίζεται ότι το Ισλαμικό Κράτος στο προπαγανδιστικό υλικό του έχει καλέσει τους "μοναχικούς λύκους" του σε πλήθος τρομοκρατικών χτυπημάτων σε όλη τη Δύση φέτος τα Χριστούγεννα, ενώ οι τζιχαντιστές έχουν εξαπολύσει ευθείες απειλές ιδιαίτερα εναντίον της Βρετανίας και βρετανικών στόχων.
| Πηγή: News247

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου