Κυριακή, 3 Δεκεμβρίου 2017

Βαρυχειμωνιά σε Ιταλία και Γαλλία

Το μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης βρίσκεται σε κλοιό βαρυχειμωνιάς, με τις προγνώσεις να αναφέρουν οτι ο Δεκέμβριος θα είναι ο πιο παγωμένος μήνας των τελευταίων δεκαετιών.
Με κομμένη την ανάσα οι κάτοικοι του Σανρέμο στη βορειοδυτική Ιταλία, παρακολουθησαν το φαινόμενο του υδροστρόβιλου να εξελίσσεται στις ακτές της πόλης τους. Η εντυπωσιακή δίνη που σχηματίστηκε ανάμεσα στα σύννεφα και τη θάλασσα κράτησε μερικά λεπτά. Το φαινόμενο όπως εξηγούν οι ειδικοί, δημιουργείται λόγω της μεγάλης διαφοράς θερμοκρασίας ανάμεσα στα ανώτερα στρώματα της ατμόσφαιρας και στην υδάτινη επιφάνεια.

Προκλήθηκαν μεγάλες καταστροφές, ενώ δυο άνθρωποι τραυματίστηκαν από πτώση δέντρων. Καμινάδες αποκολλήθηκαν από στέγες, αυτοκίνητα έπαθαν ζημιές ενώ στο κέντρο της πόλης, προς στιγμήν, επικράτησε πανικός.

Αρκετά χιλιόμετρα από εκεί, στη Σαβόνα, σφοδρές χιονοπτώσεις αιφνιδίασαν τους κατοίκους προκαλώντας προβλήματα στην κυκλοφορία.

Το ίδιο και στη νότια Γαλλία, στην μικρή πόλη Μπρινιόλ. Χιόνιζε όλη νύχτα με αποτέλεσμα το ύψος του χιονιού να φτάσει σε ορισμένα σημεία, τα 20 εκατοστά!


Πηγή:ΕΡΤ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου