Κυριακή, 3 Δεκεμβρίου 2017

Ελληνική Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση στο Ευρωπαϊκό ΚοινοβούλιοΕλληνική Χριστουγεννιάτικη βραδιά στο Ευρωκοινοβούλιο, την Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου, σε μία περιήγηση στην ελληνική γιορτινή παράδοση.

Οι μαθητές του 3ου Ευρωπαϊκού Σχολείου θα τραγουδήσουν τα κάλαντα μαζί με την Ελληνική Χορωδία Βρυξελλών, ενώ τα ελληνικά χορευτικά συγκροτήματα του Λυκείου Ελληνίδων Βρυξελλών, του συλλόγου Κρητών Βελγίου, του Δήμου Αστυπάλαιας και του Ελληνικού Κέντρου Λαογραφικών Μελετών Tradidanse asbl. θα χορέψουν παραδοσιακούς χορούς.

Ο βραβευμένος σεφ Μάνος Μακρυγιαννάκης του ελληνικού εστιατορίου Φίλεμα θα φροντίσει για την προσφορά των ελληνικών γιορτινών γλυκισμάτων. Κουραμπιέδες, μελομακάρονα, σαμουσάδες, δίπλες και παστέλια ταξίδεψαν από διάφορα μέρη της Ελλάδας με την χορηγία της ελληνικής μεταφορικής εταιρίας Teletrans για να στολίσουν το γιορτινό τραπέζι της βραδιάς.

Στα ενημερωτικά περίπτερα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, της Περιφέρειας Κρήτης και της νήσου Αστυπάλαιας θα μπορεί κανείς να βρει πληροφορίες για την Ελλάδα, ενώ θα διατίθενται και οι μοναδικές εκδόσεις της Βουλής των Ελλήνων.

Στον χώρο θα υπάρχουν έργα της βρυξελλιώτισας illustrator Tamar Levi, με ελληνικό ενδιαφέρον.Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου
ώρα 19.00
Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο – αίθουσα Yehudi Menuhin

http://www.newsville.be

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου