Παρασκευή, 1 Δεκεμβρίου 2017

Τριήμερο εκδηλώσεων για τον Καζαντζάκη στην ΜελβούρνηΗ Παγκρήτια Ένωση Μελβούρνης και η Κρητική Αδελφότητα Μελβούρνης διοργάνωσαν τριήμερο εκδηλώσεων για εξήντα χρόνια από τον θάνατο του Νίκου Καζαντζάκη.

Οι εκδηλώσεις, όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση τύπου, τελούσαν υπό την αιγίδα της Διεθνούς Εταιρίας Φίλων Νίκου Καζαντζάκη και ξεκίνησαν την Τρίτη 14 Νοεμβρίου με την ομιλία του Προέδρου της Διεθνούς Εταιρίας Φίλων Νίκου Καζαντζάκη κ. Γιώργου Στασινάκη με τίτλο «Ο Καζαντζάκης και η Κρήτη» η οποία έλαβε χώρα στο Ελληνικό Πολιτιστικό Κέντρο σε συνεργασία με την Ελληνική Κοινότητα Μελβούρνης. Κατά την διάρκεια της βραδιάς ο κ. Στασινάκης έκανε και την παρουσίαση του βιβλίου του με τίτλο « Καζαντζάκης – Ζορμπάς : Μια Αληθινή Φιλία ».

Την επόμενη μέρα έγινε η πρεμιέρα του Θεατρικού Έργου για τον Νίκο Καζαντζάκη στην Αγγλική γλώσσα με τίτλο « A Kazantzakian Montage » από τον Θίασο Q44 στο πολυτελές θέατρο Glasshouse το οποίο είχε γράψει ο κ. Howard Dossor και σκηνοθέτησε η κα. Suzanne Heywood.Η νεότερη γενιά των Κρητών της Μελβούρνης η οποία συμμετείχε στην θεατρική παράσταση για τον Καζαντζάκη. Φωτογραφία: Παγκρήτια Ένωση Μελβούρνης

Αξίζει να σημειωθεί ότι συμμετείχε στην θεατρική παράσταση και μια ομάδα παιδιών της νεολαίας της Παγκρήτιας Ένωσης Μελβούρνης τα οποία είχαν την ευκαιρία να παίξουν ρόλους διπλά σε επαγγελματίες ηθοποιούς.

Κατά την διάρκεια της επίσκεψης του στην Μελβούρνη ο κ. Στασινάκης συνοδευόμενος από τον κ. Αντώνη Τσουρδαλάκη, Μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της Διεθνούς Επιτροπής Φίλων Νίκου Καζαντζάκη , επισκέφτηκε το σχολείο του Oakleigh Grammar την Πέμπτη 16 Νοεμβρίου όπου και έκανε μια παρουσίαση στους μαθητές της Πρώτης και Δευτέρας Λυκείου με θέμα «Η ζωή και το έργο του Νίκου Καζαντζάκη».

Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να μάθουν πλήθος πληροφοριών για την προσωπική ζωή αλλά και για το αξιόλογο έργο του γνωστού λογοτέχνη και ποιητή Νίκου Καζαντζάκη.

https://www.ekirikas.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου