Παρασκευή, 29 Δεκεμβρίου 2017

Τουρκία: 75 συλλήψεις υπόπτων για διασυνδέσεις με το Ι.Κ.Με την κατηγορία ότι σχεδίαζαν τρομοκρατικές επιθέσεις σε Άγκυρα και Κωνσταντινούπολη, εν όψει των πρωτοχρονιάτικων εορταστικών εκδηλώσεων, η τουρκική αστυνομία συνέλαβε σήμερα 75 άτομα που θεωρούνται ύποπτα για διασυνδέσεις με το Ισλαμικό Κράτος.

Στην Κωνσταντινούπολη συνελήφθησαν 46 ύποπτοι, εκ των οποίων 43 ξένοι, και 29 συνελήφθησαν στην Άγκυρα, στην πλειονότητά τους ξένοι, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Η Τουρκία έχει βιώσει πολλές τρομοκρατικές επιθέσεις τα τελευταία χρόνια στις οποίες εμπλέκονταν κυρίως κουρδικές και ισλαμιστικές ένοπλες οργανώσεις. Πέρυσι, παραμονή της Πρωτοχρονιάς, σκοτώθηκαν 39 άνθρωποι από επίθεση που πραγματοποιήθηκε σε νυχτερινό κέντρο της Κωνσταντινούπολης.

Ως απάντηση, οι τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας πραγματοποιούν αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις σε τακτική βάση σε διάφορα σημεία της χώρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες των μέσων ενημέρωσης, που επικαλούνται την τουρκική στατιστική υπηρεσία, από την έναρξη των επιχειρήσεων του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ και στη Συρία, οι τουρκικές δυνάμεις επιβολής του νόμου έχουν συλλάβει περισσότερα από 5.000 ύποπτα μέλη του Ι.Κ. Περίπου 3.000 ξένοι από 95 χώρες έχουν απελαθεί και σε σχεδόν 38.000 έχει απαγορευτεί η είσοδος στη χώρα. Τουλάχιστον 780 άνθρωποι παραμένουν σήμερα υπό κράτηση, ανάμεσά τους 350 ξένοι και κάποιοι από τους συλληφθέντες έχουν ήδη καταδικαστεί για κατηγορίες που συνδέονται με την τρομοκρατία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου