Παρασκευή, 1 Δεκεμβρίου 2017

Ελβετία: 21.500 ευρώ δίνει χωριό για να αποκτήσει νέους κατοίκους!Είστε κάτω των 45 ετών και πρόθυμοι να παραμείνετε για δέκα χρόνια στο ίδιο μέρος; Τότε είσθε οι ιδανικοί υποψήφιοι κάτοικοι για το Άλμπινεν. Ένα μικρό ελβετικό χωριό,κοντά στο Leukerbad στο Βαλαί, απειλείται με εξαφάνιση καθώς ο πληθυσμός του έχει μειωθεί μόλις στους 240 κατοίκους .

Το τοπικό σχολείο δεν λειτουργεί και πολλά από τα σπίτια του χωριού χρησιμοποιούνται ως εξοχικά σπίτια, αφήνοντας τα κενά για μεγάλο χρονικό διάστημα.


Οι κάτοικοι ενέκριναν το βράδυ της Πέμπτη την πρόταση που κατατέθηκε προς ψήφιση, και προσφέρει σε νέες οικογένειες μετρητά για να εγκατασταθούν εκεί σε μια προσπάθεια αναζωογόνησης του χωριού. Στους ενήλικες μπορούν να προσφέρουν 25.000 φράγκα το καθένα (21.500 ευρώ), ενώ τα παιδιά θα λάβουν 10.000 φράγκα (8.500 ευρώ), συνολικά 60.000 ευρώ για μια τετραμελή οικογένεια.

Υπάρχουν ωστόσο και όροι. Οι υποψήφιοι κάτοικοι πρέπει να είναι κάτω των 45 ετών και να είναι έτοιμοι να παραμείνουν για τουλάχιστον δέκα χρόνια. Το ακίνητο που αγοράζουν ή κατασκευάζουν πρέπει επίσης να αξίζει τουλάχιστον 200.000 φράγκα (171.500 ευρώ) και πρέπει να είναι η κύρια κατοικία τους.

Το συμβούλιο του χωριού δέχθηκε ήδη αρκετές αιτήσεις όμως οι περισσότεροι δεν έχουν διαβάσει τους όρους και έτσι οι αιτήσεις τους έχουν απορριφθεί.

Πηγή: EURONEWS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου