Παρασκευή, 1 Δεκεμβρίου 2017

Ταλιμπάν με "μπούρκες" άνοιξαν πυρ σε Πανεπιστήμιο -17 ΤραυματίεςΈνοπλοι Πακιστανοί Ταλιμπάν, μεταμφιεσμένοι σε γυναίκες που φορούσαν μπούρκες, εισέβαλαν σε πανεπιστήμιο της Πεσαβάρ και άνοιξαν πυρ με αποτέλεσμα να τραυματίσουν 17 άτομα, ανάμεσά τους φοιτητές και μέλη των δυνάμεων ασφαλείας.

Ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας και του στρατού κύκλωσαν τις εγκαταστάσεις του Γεωπονικού Πανεπιστημίου μόλις έγινε γνωστό ότι δέεται επίθεση. Ακολούθησε σφοδρή ανταλλαγή πυροβολισμών και μια ισχυρή έκρηξη και σύμφωνα με τις ένοπλες δυνάμεις σκοτώθηκαν και οι πέντε τρομοκράτες.

Επτά φοιτητές, τέσσερις άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας, δύο φύλακες κι ένας δημοσιογράφος περιλαμβάνονται μεταξύ των τραυματιών, ανέφερε η αστυνομία.

Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβαν οι Πακιστανοί Ταλιμπάν, διαμηνύοντας έσω του εκπροσώπου τους, Μοχαμάντ Χορασάνι ότι στοχοθέτησαν ένα καταφύγιο της στρατιωτικής υπηρεσίας Πληροφοριών.

Τον Δεκέμβριο του 2014 οι Πακιστανοί Ταλιμπάν σκότωσαν 134 παιδιά σε ένα σχολείο του στρατού στην Πεσάβαρ, μια από τις πιο αιματηρές επιθέσεις στην ιστορία της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου