Τετάρτη, 15 Νοεμβρίου 2017

Η έδρα της Gazprom είναι το ψηλότερο κτίριο στην ΕυρώπηTo ψηλότερο κτίριο στην Ευρώπη βρίσκεται στη χώρα του Πούτιν κάνοντας περήφανο τον ισχυρότερο άνδρα της Ρωσίας.

O κολοσσός φυσικού αερίου Gazprom στεγάζεται σε πύργο ύψους 462 μέτρων.


Μέχρι τώρα,όπως σχολιάζει η γερμανική εφημερίδα "Bild", στην Αγία Πετρούπολη υπήρχαν μόνο παλάτια, ούτε ένας ουρανοξύστης. Τώρα πλέον την περιοχή θα κοσμεί κι ένας ψηλός πύργος, ο ψηλότερος στην Ευρώπη, με τον Πούτιν να μην μπορεί να κρύψει τη περηφάνια του.
Στο κέντρο Lachta , η Gazprom, θα δείχνει την επιβλητική της παρουσία. Η νέα της έδρα θα είναι ορατή ακόμη και από την Βαλτική. Θα φαίνεται ως μία λεπτή, ασημένια βελόνα που διασχίζει τον ουρανό. Ο σχεδιασμός του κτιρίου έγινε από τον Βρετανό αρχιτέκτονα Τόνι Κέτλ που εργάζεται στο γραφείο της Μόσχας "Gorproekt".Oι εξωτερικοί και εσωτερικοί χώροι του πύργου θα καλύπτουν 100 χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα έκταση ίση με 14 γήπεδα ποδοσφαίρου.
"Είμαστε πολύ περήφανοι για το έργο μας", επισημαίνει ο Σεργκέι Nικιφόροου επικεφαλής μηχανικός της οικοδομής.

"Τo κτίριο είναι μία πρόκληση, διότι δεν θα είναι μόνο ο ψηλότερος ουρανοξύστης της Ευρώπης, αλλά ο βορειότερος στον κόσμο",προσθέτει.
Σχεδιάστηκε για να να αντέχει τις πιο σκληρές καιρικές συνθήκες.

Σύμφωνα με την γερμανική εφημερίδα "Bild", στην Αγία Πετρούπολη κατασκευάστηκε το δημόσιο - επιχειρηματικό "Lachta", πυρήνας του οποίου θα είναι η έδρα της “Gazprom neft” και των θυγατρικών της εταιρειών.

Περισσότεροι από τους μίσους χώρους του τεράστιου αυτού κέντρου θα διατεθούν για να στεγάσουν, ένα επιστημονικού και εκπαιδευτικού χαρακτήρα συγκρότημα, το παιδικό κέντρο εκλαϊκευμένης επιστήμης, το πλανητάριο, διάφορους εκθεσιακούς χώρους, ένα ιατρικό κέντρο, ενώ το επιχειρηματικό κέντρο θα διαθέτει αίθουσα συνεδρίων, κινηματογράφο, αθλητικό κέντρο και διάφορους άλλους χώρους.Η κατασκευή του κέντρου προγραμματίζεται να ολοκληρωθεί το 2018.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου