Δευτέρα, 6 Νοεμβρίου 2017

Ο Έλληνας ορυκτολόγος που θα συμμετάσχει σε αποστολή της ΝΑΣΑΟ επίκουρος καθηγητής στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Γιάννης Μπαζιώτης, που ασχολείται με την ορυκτολογία και την πετρολογία, θα συμμετέχει σε αποστολή της ΝΑΣΑ για την ανακάλυψη μετεωριτών στην Ανταρκτική.

Η ταχύρρυθμη εκπαίδευση στο Πανεπιστήμιο Case Western Reserve, του Κλίβελαντ των ΗΠΑ, κράτησε τρεις μέρες.

Σκοπός της εκπαίδευσης είναι η γνωριμία των μελών της ομάδας και ο τρόπος στησίματος σκηνών τύπου «Σκοτ», όπου θα διανυκτερεύουν για να εξοικειωθούν.

Η αποστολή της ΝΑΣΑ θα διαρκέσει από το Νοέμβριο του 2017 έως τον Ιανουάριο του 2018 και η αναζήτηση μετεωριτών θα γίνει με πεζοπορία και με χρήση χιονοοχημάτων. Ο Γιάννης Μπαζιώτης, είναι ο πρώτος Έλληνας που θα συμμετέχει στη συγκεκριμένη αποστολή της ΝΑΣΑ, η οποία έχει πραγματοποιηθεί στο παρελθόν ακόμη 40 φορές.

Η χρηματοδότησή της γίνεται σε συνεργασία με το Εθνικό Ίδρυμα Επιστημών της Αμερικής.
Η επιτυχία των αποστολών έχει στεφθεί με επιτυχία, καθώς έχουν ανακαλυφθεί περίπου 22.000 μετεωρίτες, από τους 56.000 που έχουν βρεθεί στη Γη.

Στην αποστολή συμμετέχουν 4 επιστήμονες, που επιλέγονται ανάμεσα σε πολλούς άλλους από όλο τον κόσμο.

Ο κ.Μπαζιώτης κατέθετε αίτηση κάθε χρόνο από το 2013 μέχρι και το 2017, χωρίς να χάνει το πείσμα του, αφού όπως δήλωσε σε συνέντευξή του η συμμετοχή στη συγκεκριμένη αποστολή, αποτελεί για εκείνον όνειρο ζωής.

Επιθυμία του είναι η ανάπτυξη της επιστημονικής έρευνας για τους μετεωρίτες στην Ελλάδα και πιστεύει ότι του δόθηκε η ευκαιρία να προχωρήσει την επιστήμη του ένα βήμα παραπέρα.
Πηγή: valueforlife

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου