Παρασκευή, 24 Νοεμβρίου 2017

Μόλις άνοιξε στο Παρίσι το πρώτο εστιατόριο για γυμνιστέςΤο πρώτο εστιατόριο για γυμνιστές άνοιξε τις πύλες του στις αρχές του μήνα στο Παρίσι, χάρη σε μια ιδέα δύο αδελφών, οι οποίοι όμως δεν είναι γυμνιστές.

Οι 42χρονοι Μάικ και Στεφάν Σααντά είναι πρώην ασφαλιστές που μεγάλωσαν στο 12ο διαμέρισμα του Παρισιού, εκεί όπου λειτουργεί σήμερα το αν μη τι άλλο πρωτότυπο εστιατόριό τους.

Αφιερώνοντας πολύ χρόνο για να «κατανοήσουν και να αποκωδικοποιήσουν» τους γυμνιστές, τα δύο αδέλφια αντιλήφθηκαν πως υπάρχει ζήτηση στον τομέα αυτό. Κι έτσι προέκυψε το «O'Naturel». Στο συγκεκριμένο εστιατόριο ο πελάτης καλείται να αφήσει τα ρούχα του και κάθε είδους ηλεκτρονική συσκευή- κινητό, φωτογραφική μηχανή κτλ- σε ειδικά ντουλαπάκια στο βεστιάριο. Οι άνδρες μπορούν να φορούν τις παντόφλες τους- που φέρνουν από το σπίτι- και οι γυναίκες τα ψηλοτάκουνά τους.


«Ο ρόλος μας είναι να τους κάνουμε να νιώθουν άνετα. Από τη στιγμή που μπαίνουν στην αίθουσα, τους συνοδεύουμε στο τραπέζι τους, τους καθησυχάζουμε λέγοντας ότι δεν είναι όλα τα βλέμματα στραμμένα πάνω τους» εξηγούν τα δίδυμα αδέλφια.


Η αίθουσα διαθέτει είκοσι τραπέζια και καθίσματα με μαύρο κάλυμμα μιας χρήσης για λόγους υγιεινής. Οι μόνοι ντυμένοι στον χώρο είναι οι πέντε εργαζόμενοι στο εστιατόριο, δηλαδή οι δύο μαιτρ και οι τρεις εργαζόμενοι στην κουζίνα, οι οποίοι επιβάλλεται να είναι ντυμένοι από τον νόμο.

Το εστιατόριο λειτουργεί μόνο βραδινές ώρες και μόνο με κρατήσεις. Το μενού του χαρακτηρίζεται εκλεπτυσμένο και θυμίζει μπιστρό, με λίγα πιάτα και επιδόρπια και επιλογή καλών κρασιών. Η τιμή του κυμαίνεται από 39 έως 49 ευρώ. Ο απολογισμός των πρώτων ημερών λειτουργίας δείχνει πάντως πως η πλειονότητα των πελατών ήταν άνδρες.

Το 12ο διαμέρισμα φιλοδοξεί να είναι το κέντρο του παρισινού γυμνισμού, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ επικαλούμενο το Γαλλικό Πρακτορείο. Ήδη λειτουργεί εκεί δημοτική πισίνα, η οποία τρεις ημέρες την εβδομάδα διατίθεται σε γυμνιστές. Το καλοκαίρι άνοιξε χώρος για γυμνιστές και στο δάσος της Βενσέν.

Πηγή: News Beast

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου