Κυριακή, 26 Νοεμβρίου 2017

Καφετέρια στην Στουτγάρδη απαγορεύει την είσοδο με...φόρμες !


Το καυτό θέμα της Στουτγάρδης σήμερα είναι η περίεργη κίνηση του ιδιοκτήτη ενός καφέ, ο οποίος μέσω “σήμανσης” απαγορεύει την είσοδο πελατών στο κατάστημά του, με την ενδυμασία.. παντελονιού – φόρμας!

Το μικρό σήμα στην είσοδο του καφέ του, έχει προκαλέσει κύμα συζήτησης σε όλη τη ώρα με το ερώτημα: “Όσοι φορούν φόρμες, έχουν θέση σε μία καφετέρια;”, σύμφωνα με το Stuttgarter Nachrichten (StN). Ο Stefan Gauß, ιδιοκτήτης της καφετέριας “Le Theater” στο κέντρο της πόλης, έχει μιλήσει αρνητικά γι αυτό το είδος ένδυσης. Η ειδοποίησή του με τις λέξεις “Λέμε όχι στις φόρμες “είχε μια πολωτική επίδραση.

Ο Gauß διατηρεί το δικαίωμα να αρνηθεί την εξυπηρέτηση σε οποιονδήποτε φοράει κάτι που προσβάλλει τα ρούχα (για τα δικά του δεδομένα). Αλλά έχοντας υπόψη τις τρέχουσες τάσεις «Athleisure» και «Sportsluxe», η απαγόρευση του δεν επεκτείνεται σε όλες τις μορφές φόρμα καθώς αισθάνεται ότι ορισμένα είδη αυτών θα μπορούσαν πραγματικά να φαίνονται αρκετά κομψά. «Ανησυχώ περισσότερο για μια καλά περιποιημένη εμφάνιση καθώς τα άπλυτα παντελόνια με ξεχειλωμένα γόνατα δεν είναι κατάλληλα για καφέ». Ο Gauß είπε στην υπεράσπιση της δήλωσης του, προσθέτοντας ότι “μερικοί άνθρωποι αρπάζουν απλά οτιδήποτε από το ντουλάπι”.


Μια πλήρης απαγόρευση δεν ήταν αυτό που είχε κατά νου. “Αλλά θα συμβουλεύω τους επισκέπτες που έχουν μια τρομερά χαλαρή διάθεση ότι στην επόμενη επίσκεψή τους θα πρέπει να φορούν κάτι πιο κατάλληλο.”

Μέχρι σήμερα, δεν έχει απορρίψει ούτε έχει διώξει κάποιον από το καφέ.

Σύμφωνα με το StN, οι υπόλοιποι ιδιοκτήτες των καφέ της Στουτγάρδης έχουν μια μάλλον διαφορετική άποψη σχετικά με την απαγόρευση των φορμών.

“Θεωρούμε περιττό να επιβάλλουμε έναν κώδικα ενδυμασίας στους πελάτες μας”, λέει ο Jonas Reifferscheidt, μέλος του προσωπικού του Cafe Moulu στη Δυτική Στουτγάρδη. «Δεν θέλουμε καμιά στολή στο καφέ μας». Ο Reifferscheidt αισθάνεται ότι όλοι πρέπει να έρχονται στο καφέ του ντυμένοι με ρούχα που τους αρέσει και αισθάνονται άνετα. Οι άνθρωποι μπορούν ακόμη και να έρθουν με κορμάκι κολύμβησης αν θέλουν. “Ποτέ δεν απορρίψαμε κανέναν εξαιτίας των ρούχων τους”, δήλωσε ο Reifferscheidt στο StN. Υπάρχει μόνο μία περίπτωση στην οποία θα επέμβει: “Δεν μπορώ να φανταστώ ότι θα στρέψουμε ποτέ κάποιον μακριά από τα ρούχα του”.

Ο Christian Rösslein, διευθύνων σύμβουλος του καφέ Königsbau, δεν θα δεχτεί το μέτρο που να επιβάλει μια γενική απαγόρευση των φορμών.

Υπάρχει ένας ή δύο κανόνες σχετικά με τις ελάχιστες ποσότητες ρούχων στα καφέ, αν και “το καλοκαίρι υπάρχουν περιστασιακά οι επισκέπτες που κάνουν ηλιοθεραπεία στη βεράντα με σουτιέν ή μπικίνι”. Σε αυτή την περίπτωση η ομάδα του καφέ Königsbau συμβουλεύει αυτούς τους μινιμαλιστές ρούχων να “πάνε σπίτι και να βάλουν κάποια ρούχα”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου