Τρίτη, 14 Νοεμβρίου 2017

Βατικανό: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετεΤο μικρό κρατίδιο του Βατικανό αποτελεί ένα μόνιμο ερωτηματικό (❓) για τον επισκέπτη. Πολλοί οι προβληματισμοί, για το πώς θα μπει, από πού θα μπει, πόσο θα πληρώσει και διάφορα άλλα. Στο άρθρο αυτό θα σας πληροφορήσουμε για τα πάντα, ώστε να κάνετε την καλύτερη επιλογή. Δεν χρειάζεται να γυρνάτε για να βρείτε εισιτήρια, να περιμένετε ατέλειωτες ώρες στις ουρές και να σας παραμυθιάζουν με skip line. Διαβάστε απλά τον Χρυσό οδηγό για το μικρό κρατίδιο του Βατικανό.

Αρχικά:


Ψάχνοντας στο διαδίκτυο θα βρείτε δεκάδες “προσφορές” για γρήγορη πρόσβαση, φθηνά εισιτήρια και άλλες “ευκαιρίες”. Καλό είναι να κλείσετε τα αυτιά σε προσφορές / μαϊμού και να γνωρίζετε ότι κόστος εισόδου υπάρχει μόνο για τη Σιξτίνα Καπέλα & τα Μουσεία, ενώ για τον Αγ. Πέτρο η είσοδος είναι δωρεάν (υπάρχει μόνο ένα μικρό αντίτιμο για τον τρούλο).

Ουρές & Πρόσβαση στη Σιξτίνα Καπέλα – Μουσεία:


Το δεύτερο θέμα είναι οι ατελείωτες ουρές και ο τρόπος πρόσβασης. Εδώ θα πρέπει να ξέρετε πως σας δίνονται 2 επιλογές. Στην πρώτη πρέπει να περιμένετε στην ουρά για να αγοράσετε το εισιτήριο για την Καπέλα Σιξτίνα & τα Μουσεία. Η δεύτερη είναι να κλείσετε ηλεκτρονικά το εισιτήριο από την επίσημη ιστοσελίδα, χωρίς μεσάζοντες και κρυφές χρεώσεις. Από τη σελίδα μπορείτε να επιλέξετε την ώρα και τη μέρα που σας βολεύει και αφού εκτυπώσετε τα εισιτήρια το μόνο που μένει είναι να προσπεράσετε την ουρά και να κατευθυνθείτε στην είσοδο! Μόνοι σας.. Χωρίς μεσάζοντες και “φουσκωμένα” εισιτήρια..Ουρές & πρόσβαση στον Άγιο Πέτρο:


Το τρίτο μεγάλο θέμα είναι η είσοδος στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου. Και εδώ έχετε 2 επιλογές. Η πρώτη είναι να προσέλθετε στις 10 το πρωί μιας καθημερινής και μετά από έλεγχο (αναμονή 15-20 λεπτών) να εισέλθετε στην εκκλησία χωρίς έξτρα κόστος. Η δεύτερη είναι να κλείσετε το Skip line εισιτήριο και να μπείτε την προκαθορισμένη ώρα από το σημείο που ορίζεται στο εισιτήριο.❗ Σημαντικό: Αν έχετε σκοπό να τον επισκεφτείτε σε ώρες αιχμής, προτιμήστε το εισιτήριο Skip line, γιατί η αναμονή μπορεί να φτάσει έως και τις 3 ώρες !

👉Το travelen προτείνει: Η καλύτερη επιλογή (αν και πιο ακριβή) είναι να κλείσετε το συνδυαστικό εισιτήριο για πρωινό στους κήπους & είσοδο στη Καπέλα Σιξτίνα-Μουσεία, 2 ώρες πριν το επίσημο άνοιγμα!! Μπορεί το κόστος να είναι μεγάλο, αλλά το να βλέπετε πριβέ το Μουσείο και τα μοναδικά έργα της Καπέλα Σιξτίνα, είναι μια εμπειρία ζωής. Σε άλλη περίπτωση θα πρέπει να στριμωχτείτε με χιλιάδες επισκέπτες που προσπαθούν να φωτογραφηθούν και να δουν τα εκθέματα.


Καπέλα Σιξτίνα – ΜουσείαΜε μήκος πάνω από 2 χλμ.(!) τα μουσεία του Βατικανού θα σας εντυπωσιάσουν τόσο με το πλήθος όσο και με την ιστορία των έργων. Μην προσπαθήσετε να τα δείτε όλα, καθώς θα πρέπει να αφιερώσετε πολλές ώρες. Οργανώστε τη βόλτα (με το χάρτη που θα σας δώσουν στην είσοδο) σύμφωνα με αυτά που σας ενδιαφέρουν. Μπορεί τα μουσεία να καταλαμβάνουν τεράστια έκταση, αυτό όμως που κλέβει την παράσταση είναι το μικρό παρεκκλήσι της Καπέλα Σιξτίνα. Πρόκειται για μια ορθογώνια αίθουσα με βαριά ιστορία, διακοσμημένη με έργα σπουδαίων καλλιτεχνών. Τους τοίχους κοσμεί ένα από τα μεγαλύτερα έργα του Μιχαήλ Άγγελο “ Η μέρα της κρίσης”, ενώ στον θόλο βρίσκεται το επίσης πασίγνωστο έργο του “Η δημιουργία του Αδάμ”. Στην αίθουσα επικρατεί απόλυτη ησυχία και απαγορεύονται οι φωτογραφίες. Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε ότι είναι ο χώρος όπου το Κονκλάβιο εκλέγει τον νέο Πάπα.


Βασιλική Αγ. ΠέτρουΗ Βασιλική του Αγ. Πέτρου αποτελεί το “σπίτι” των Πάπων. Είναι η μεγαλύτερη εκκλησία ολόκληρου του Χριστιανισμού και λέγεται ότι κτίστηκε πάνω στον τάφο του Αποστόλου Πέτρου. Μια βόλτα στο εσωτερικό της θα σας κάνει να καταλάβετε τη μεγαλοπρέπεια, την επιβλητικότητα και τη μοναδικότητά της. Αυτό όμως που ξεχωρίζει είναι ένα ακόμη δημιούργημα του σπουδαίου καλλιτέχνη Μιχαήλ Άγγελο, ο τεράστιος τρούλος του, ο οποίος γίνεται ορατός από αρκετά σημεία της πόλης. Ο τρούλος χτίστηκε με τη φιλοδοξία να φέρει τον άνθρωπο όσο πιο κοντά γίνεται στον Θεό!

Προτεινόμενος χρόνος επίσκεψης: 5-6 ώρες
Ανοιχτά: 09:00-18:00
Κόστος: 16€ για Σιξτίνα Καπέλα – Μουσεία & Δωρεάν για τον Αγ. Πέτρο

Extra Tips:
Μην κλείνετε τα εισιτήρια μέσω “τρίτων” εταιρειών που βγαίνουν στην κορυφή της Google. Πληρώνετε ΠΑΝΤΑ περισσότερα.
Επισκεφτείτε αρχικά τα μουσεία του Βατικανού και έπειτα την Καπέλα Σιξτίνα.
Αν δεν έχετε κλείσει εισιτήριο (skip line) για τα μουσεία του Βατικανού, επισκεφτείτε τα νωρίς το απόγευμα. Μπείτε στην Καπέλα Σιξτίνα κατά τις 17:00. Θα μπείτε γρήγορα και θα συναντήσετε πολύ λιγότερο κόσμο.
Οι χαλαρές ενδυματολογικές επιλογές των γυναικών δεν είναι τόσο κατακριτέες για τα Μουσεία του Βατικανού και την Καπέλα Σιξτίνα.
Αν τον επισκεφτείτε μια καθημερινή 9:30-10:00 θα πετύχετε μόνο 10-20 λεπτά αναμονής. (Μην πιστεύετε αυτά τα παραμύθια που ακούτε!)


Οι γυναίκες πρέπει να έχουν κατάλληλο ντύσιμο αλλιώς δεν θα τους επιτραπεί η είσοδος (Αγ. Πέτρος).
Προτιμήστε να ανεβείτε πρώτα στον τρούλο (με απίστευτη θέα 360°) και στη συνέχεια επισκεφτείτε την εκκλησία.
Για τον τρούλο θα μπείτε από τη δεξιά είσοδο. Αν επιλέξετε να ανεβείτε τα 511 σκαλιά με τα πόδια, θα πληρώσετε 2€ λιγότερα και δε θα χρειαστεί να περιμένετε στην ουρά (για το ασανσέρ).
Στην Καπέλα Σιξτίνα βγείτε από την πίσω δεξιά πόρτα και παρακάμψτε την ουρά 3+ ωρών για τον Αγ. Πέτρο. Κάντε το δικό σας Skip Line με ένα tip που δεν θα βρείτε σχεδόν πουθενά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου