Παρασκευή, 10 Νοεμβρίου 2017

Προβολή από την Ελληνική Κινηματογραφική Λέσχη Λουξεμβούργου

Η Ελληνική Κινηματογραφική Λέσχη Λουξεμβούργου θα προβάλει την Τρίτη 21 Νοεμβρίου στις 19:00 και την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου στις 21:00 στον κινηματογράφο UTOPIA την ταινία του Γιώργου Γκικαπέππα Η ΠΟΛΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ (Ελλάδα, 2011, 96 λεπτά, έγχρωμη). Η ταινία θα προβληθεί με αγγλικούς υποτίτλους και δεν είναι κατάλληλη για παιδιά.Η έκδοση των εισιτηρίων δεν γίνεται πλέον από τα ταμεία της UTOPIA αλλά σε ένα ξεχωριστό τραπέζι στην είσοδο του κινηματογράφου. Δυστυχώς δεν είναι δυνατόν να γίνονται κρατήσεις, ούτε πληρωμές με κάρτες. Θα μας διευκόλυνε πολύ αν έχετε το ακριβές αντίτιμο του εισιτηρίου (γενική είσοδος: 9 ευρώ, μέλη: 5 ευρώ). Σας ευχαριστούμε για την κατανόησή σας.


Λίγα λόγια για την ταινία
Η ταινία ξετυλίγει μέσα από τέσσερις περιπτώσεις εγκυμοσύνης, τη σχέση τεσσάρων ζευγαριών μέσα στην οικονομική κρίση. Τέσσερις ερωτικές ιστορίες εξελίσσονται παράλληλα με αφορμή και κοινό γνώμονα μια υπαρκτή αλλά ανεπιθύμητη ή μια επιθυμητή αλλά ανύπαρκτη εγκυμοσύνη. Η κάμερα διεισδύει μέσα απ’ τους τοίχους των διαμερισμάτων ή βρίσκεται στη μέση ενός δρόμου στο πουθενά, για να αναδείξει την κρίση μιας εποχής που νοσεί και επηρεάζει φανερά ή υπόγεια τις σχέσεις και την ανθρώπινη συμπεριφορά.


Το σενάριο του Γιώργου Γκικαπέππα, (βραβευμένο από την Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου αξιοποιεί το ζήτημα του ερχομού της ζωής μέσα σε μια πόλη που δεν μπορεί ν’ αναπνεύσει. Μέσα στις σχεδόν συντριπτικά αληθινές ιστορίες της, οι ήρωες της ταινίας παλεύουν με τις πληγωμένες αγάπες και τα ανεκπλήρωτα όνειρα μέσα σε μια εποχή που τρελαίνει τους ανθρώπους. Και αν η ανωριμότητα είναι το χαριτωμένο χαρακτηριστικό της παιδικής ηλικίας, στις περιπτώσεις των ενηλίκων είναι εντελώς καταστροφική. Οι ρόλοι μπερδεύονται, ο πανικός είναι πιο ισχυρός από τις αληθινές προθέσεις και το γκρίζο περιβάλλον, το αγχωτικό φόντο της κρίσης, μεταμορφώνεται σε μια άλλη μήτρα που μας περιβάλλει και θέλοντας και μη, μάς διαμορφώνει.


Τρία βραβεία της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου (ένα για τη σπουδαία Κίκα Γεωργίου) και διακρίσεις από διεθνείς (FIPRESCI) και Έλληνες (ΠΕΚΚ) κριτικούς στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης.


Πρωταγωνιστούν
Υρώ Λούπη, Κίκα Γεωργίου, Άννα Καλαϊτζίδου, Δημήτρης Κοτζιάς, Γιώργος Ζιόβας, Μαρία Τσιμά, Ναταλία Καλημερατζή, Βασίλης Μπισμπίκης, Δημήτρης Κοτζιάς, Λεωνίδας Κακούρης, Ιωσήφ Πολυζωίδης, Μιχάλης Σαράντης


Trailer: https://vimeo.com/50850556
Περισσότερες Πληροφορίες: http://cineclubhellenique.blogspot.be

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου