Παρασκευή, 3 Νοεμβρίου 2017

Γερμανία: Περισσότερο από το αναμενόμενο μειώθηκε η ανεργία τον ΟκτώβριοΛίγο περισσότερο από το αναμενόμενο μειώθηκε ο αριθμός των ανέργων στη Γερμανία τον Οκτώβριο, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα, αντανακλώντας την ισχύ μιας αγοράς εργασίας που συνεχίζει να δημιουργεί θέσεις απασχόλησης και να στηρίζει την ανοδική πορεία της μεγαλύτερης ευρωπαϊκής οικονομίας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ομοσπονδιακής υπηρεσίας εργασίας, ο αριθμός των ανέργων, σε εποχικά προσαρμοσμένους όρους, μειώθηκε κατά 11.000 στα 2,495 εκατομμύρια. Οικονομολόγοι σε έρευνα του Reuters ανέμεναν να μειωθεί κατά 10.000.
Το ποσοστό της ανεργίας παρέμεινε σταθερό στο 5,6%, στο χαμηλότερο επίπεδό του από την επανένωση της Γερμανίας, το 1990.

«Η θετική εξέλιξη στην αγορά απασχόλησης συνεχίζεται» δήλωσε σε ανακοίνωση ο Ντέτλεφ Σίλε, επικεφαλής της υπηρεσίας εργασίας. «Η ισχυρή ανοδική πορεία το φθινόπωρο οδήγησε σε μεγαλύτερη της συνηθισμένης μείωση της ανεργίας και της υποαπασχόλησης» πρόσθεσε.

Η υγιής αγορά εργασίας αναμένεται να συνεχίσει να στηρίζει τον αναπτυξιακό κύκλο στη Γερμανία, στον οποίο βασική κινητήρια δύναμη είναι η κατανάλωση, συνεισφέροντας στην αύξηση των φορολογικών εσόδων που θα δώσει στην επόμενη κυβέρνηση το δημοσιονομικό περιθώριο για να ενισχύσει τις επενδύσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου