Πέμπτη, 30 Νοεμβρίου 2017

Έλληνες αστυνομικοί σε γερμανικά αεροδρόμιαΚανονικά εγκατεστημένοι είναι στις θέσεις τους από το μεσημέρι της Πέμπτης οι Έλληνες αστυνομικοί στα αεροδρόμια του Μονάχου και της Φρανκφούρτης με τις αρμοδιότητες και τον τρόπο δράσης που τους ορίζει η συνθήκη Σένγκεν. Σε έξι μήνες θα γίνει η αξιολόγησή τους και θα αποφασιστεί αν θα παραμείνουν στα συγκεκριμένα αεροδρόμια ή εάν θα κριθεί σκόπιμη η μετακίνηση τους σε άλλο αεροδρόμιο της Γερμανίας.


Οι Έλληνες αστυνομικοί αναλαμβάνουν τον ρόλο του παρατηρητή στους ελέγχους των διαβατηρίων, ακριβώς δηλαδή τον ίδιο συμβουλευτικό ρόλο που έχουν και οι Γερμανοί αστυνομικοί σύνδεσμοι στα ελληνικά αεροδρόμια.

Οι ελληνικές Αρχές είχαν υποβάλλει το αίτημά τους στη Γερμανία για τους Έλληνες αξιωματικούς εδώ και περίπου 20 ημέρες, όμως, οι γραφειοκρατικές διαδικασίες που έπρεπε να είχαν κάνει οι Γερμανοί, καθυστερούσαν την ελληνική αποστολή, παρά το γεγονός ότι οι Γερμανοί είχαν απαντήσει θετικά, από την πρώτη στιγμή, στο αίτημα της Ελλάδας.

Ο θεσμός του αστυνομικού συνδέσμου στα αεροδρόμια ισχύει από το 2010 και όλες οι χώρες γνωρίζουν ότι τους ελέγχους τους κάνουν οι αεροπορικές εταιρίες.

Ωστόσο, σε όλες τις χώρες της Σένγκεν υπάρχουν αστυνομικοί κυρίως με συμβουλευτικό ρόλο.

cnn gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου