Τετάρτη, 8 Νοεμβρίου 2017

Δεν τα κατάφερε η Ελληνίδα Νικόλ Μαλιοτάκις να γίνει δήμαρχος της Νέας Υόρκης

Η ελληνικής καταγωγής Νικόλ Μαλλιοτάκις δεν κατάφερε να γίνει δήμαρχος στη Νέα Υόρκη. Ο Μπιλ ντε Μπλάζιο κέρδισε με ευκολία άλλη μια θητεία.

Η Νικόλ Μαλλιοτάκις μπορεί να ζει το American Dream. Αλλά δεν έζησε το όνειρο να γίνει δήμαρχος της Νέας Υόρκης. Ο Μπιλ ντε Μπλάζιο την κέρδισε με ευκολία και θα είναι ο δήμαρχος του «Μεγάλου Μήλου» για άλλα τέσσερα χρόνια.

Με βάση τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα, με το 83% των εκλογικών τμημάτων να έχει ενσωματωθεί, ο δημοκρατικός δήμαρχος συγκεντρώνει το 64,7% των ψήφων. Η Μαλλιοτάκις συγκέντρωσε 29,5%. Η νίκη του 56χρονου Ντε Μπλάζιο, Αμερικανού ιταλικής καταγωγής, ήταν πάντως αναμενόμενη. Η Νέα Υόρκη είναι προπύργιο των Δημοκρατικών. Αντίθετα, η Μαλιοτάκις, που κατέβηκε με τους Ρεπουμπλικάνους, δεν ήταν ιδιαίτερα γνωστή στην πόλη ή στο αμερικανικό πολιτικό σκηνικό. Έκανε ιδιαίτερα επιθετική εκστρατεία, κατηγορώντας τον δήμαρχο ότι αρνήθηκε να συνεργαστεί με τις ομοσπονδιακές αρχές στην καταδίωξη των μεταναστών χωρίς χαρτιά. Ποια είναι η Νικόλ Μαλλιοτάκις

Παιδί μεταναστών, με τον πατέρα της να έχει καταγωγή από την Ελλάδα και την μητέρα της από την Κούβα. Οι μετανάστες γονείς, η ζωή και η καριέρα της Nicole Malliotakis

Όπως αναφέρει το site της προεκλογικής της καμπάνιας, οι γονείς της Nicole Malliotakis πήγαν στη Νέα Υόρκη αναζητώντας τι άλλο; Το αμερικάνικο όνειρο. Δουλεύοντας για χρόνια σκληρά, κατόρθωσαν να ζουν μια αξιοπρεπή ζωή, έχοντας μια μικρή επιχείρηση στο Μπρούκλιν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου