Πέμπτη, 30 Νοεμβρίου 2017

Μουσική βραδυά από το συγκρότημα Almira στο Λουξεμβούργο

Μουσική βραδιά το Σάββατο 20 Ιανουαρίου, στις 20.00, στη Philharmonie, Αίθουσα Μουσικής Δωματίου, από το συγκρότημα Al΄mira.Στο πρόγραμμα παραδοσιακά ελληνικά τραγούδια (Ελλάδα, Κύπρος, Πόντος), ισπανικά τραγούδια (Federico Garcia Lorca, Manuel de Falla, Manuel de Pópulo), σεφαραδίτικη μουσική, συνθέσεις των Al΄mira και άριες όπερας


Τα μέλη του σχήματος:
ΔΑΦΝΗ ΣΟΥΒΑΤΖΗ, μεσόφωνος
FRANÇOIS ARIA, κιθάρα φλαμένκα
RAFFI DERDERYAN, τουμπερλέκι, μπεντίρ


Το όνομα Al΄mira κρύβει την αλμύρα της θάλασσας, μια όπερα του Händel, μια αναφορά στο έσω βλέμμα στα ισπανικά καθώς και μια νύξη στην αραβική μουσική. Σε πρώτη ματιά, ο François Aria (κιθάρα φλαμένκα) και η Δάφνη Σουβατζή (μεσόφωνος), γεννημένη στο Λουξεμβούργο, μοιάζουν να προέρχονται από διαφορετικές, ίσως και μη συμβατές μουσικές παραδόσεις. Πάντρεψαν όμως την καθαρότητα του λυρικού τραγουδιού και την αυστηρή δομή της κλασσικής μουσικής με την ελευθερία της τεχνικής της κιθάρας φλαμένκο.Τα εκπληκτικά αποτελέσματα παίρνουν ρυθμό και ενέργεια από μια λυρική φωνή πλούσια σε χρώμα και αρμονική συγκίνηση και συνδυάζονται με τις συγχορδίες ενός θαυμάσιου νέου κιθαριστή. Νέοι ορίζοντας άνοιξαν όταν η Δάφνη και ο François γνωρίστηκαν με τον δεξιοτέχνη Raffi Derderyan που πρόσθεσε στο μουσικό τους αμάλγαμα μια δημιουργική σύνθεση μεσογειακών κρουστών.


Οι Al΄mira έχουν εμφανιστεί στα Φεστιβάλ Cultural Diversity Festival 2016 της Unesco (L'Oratoire du Louvre), France Musique Radio 2015, Festival Villes de Musique du Monde 2015, Young Artists Festival 2017 στο Αρχαίο Θέατρο του Πυθαγορείου της Σάμου κ.ά.


Βίντεο κλιπ: https://www.youtube.com/watch?v=u34twm2xrmQ
Προπώληση: https://www.philharmonie.lu
Τιμή εισιτηρίου: ενήλικες 25 ευρώ, κάτω των 27 ετών 17 ευρώ.


Περισσότερες Πληροφορίες: https://www.facebook.com/Ensemble-Almira-1389330874699840

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου