Δευτέρα, 13 Νοεμβρίου 2017

Εορτασμός 100 ετών λειτουργίας της Πρεσβείας της Ελλάδος στην ΕλβετίαΣτις 26 Οκτωβρίου 2017, με την ευκαιρία της επετείου των 100 χρόνων λειτουργίας της Πρεσβείας της Ελλάδος στην Ελβετία δόθηκε συναυλία της ελληνικής χορωδίας ROSARTE CHOIR ATHENS, στο Πολιτιστικό Κέντρο της Βέρνης Yehudi Menuhin Forum, στο πλαίσιο του πολιτιστικού φεστιβάλ CULTURESCAPES 2017, που φέτος έχει ως τιμώμενη χώρα την Ελλάδα.

Χαιρετισμό απηύθυναν η Αν. Γεν. Γραμματέας του ελβετικού ΥΠΕΞ κα Semya Ayoubi και η Πρέσβυς της Ελλάδος κα Χαρά Σκολαρίκου που τόνισαν τους ισχυρούς ιστορικούς, πολιτικούς και πολιτισμικούς δεσμούς των δύο χωρών, ενώ προλόγισε ο καλλιτεχνικός Διευθυντής του Φεστιβάλ κ. Jurriaan Cooiman. Παρόντες ήσαν επίσης ανώτατα στελέχη του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελβετίας, του Διπλωματικού Σώματος, Πρόεδροι και εκπρόσωποι όλων των Ομογενειακών και φιλελληνικών οργανώσεων και πλήθος φίλων Ελβετών και ομογενών μας.

Η ελληνική παιδική χορωδία ROSARTE έχει τιμηθεί από την Ακαδημία Αθηνών και έχει διακριθεί σε διεθνή φεστιβάλ. Το πρόγραμμα της συναυλίας περιελάμβανε κυρίως τραγούδια των Μ. Θεοδωράκη και Μ. Χατζιδάκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου