Τετάρτη, 11 Οκτωβρίου 2017

Τσεχία: Η Skoda σχεδιάζει να αυξήσει τις θέσεις εργασίαςΚαλή είδηση για την οικονομία της Τσεχίας καθώς η τσεχική αυτοκινητοβιομηχανία Skoda Auto, που ανήκει στη Volkswagen, επαναβεβαίωσε τη δέσμευσή της ότι σχεδιάζει να αυξήσει τις θέσεις εργασίας στη χώρα της Κεντρικής Ευρώπης, εν μέσω ανησυχιών ότι μέρος της παραγωγής μπορεί να μεταφερθεί στη Γερμανία.

Η Skoda έγινε το δεύτερο πιο κερδοφόρο εμπορικό σήμα της Volkswagen (VW) σε ό,τι αφορά τα λειτουργικά περιθώρια και αναμένεται να πετύχει το στόχο της για πωλήσεις ρεκόρ το 2017. Ωστόσο, η παραγωγική της ικανότητα φθάνει στα όριά της και η επιτυχία της δημιουργεί εντάσεις στο εσωτερικό του γερμανικού ομίλου.

Το Reuters ανέφερε την περασμένη εβδομάδα, ότι στελέχη και συνδικάτα της VW αναζητούν τρόπους να περιορίσουν τον ανταγωνισμό από την χαμηλότερου κόστους Skoda και να μεταφέρουν μέρος της παραγωγής της στη Γερμανία, δημιουργώντας ανησυχία στους Τσέχους εργαζομένους.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Skoda Μπέρνχαρντ Μάιερ δήλωσε σήμερα σε δημοσιογράφους, ότι η Τσεχία θα παραμείνει η πατρίδα της Skoda και ότι αυξάνει τις εγχώριες θέσεις εργασίας για να καλύψει τη ζήτηση.
«Η Skoda λειτουργεί στο όριο της παραγωγικής της ικανότητας, το οποίο αποδεικνύει ότι η στρατηγική μας αποδίδει», δήλωσε. «Επί του παρόντος, σε ό,τι αφορά την παγκόσμια ζήτηση, δεν είμαστε σε θέση να την καλύψουμε από την Τσεχία και γι’ αυτό το λόγο κοιτάμε την παραγωγική ικανότητα αλλού».

Ο Μάιερ πρόσθεσε ότι η Skoda έχει προσλάβει 3.000 εργαζομένους τους τελευταίους μήνες και σχεδιάζει να προχωρήσει σε νέες προσλήψεις «για να είναι σε θέση να καλύψει την αυξανόμενη ζήτηση». Δήλωσε ότι η εταιρία βρίσκεται σε συνομιλίες με τα συνδικάτα για αυτόν το λόγο. Η Skoda πούλησε πέρυσι τον αριθμό ρεκόρ του 1,13 εκατ. οχημάτων.

Το συνδικάτο των εργαζομένων της Skoda στη Τσεχία έχει προειδοποιήσει ότι η όποια μεταφορά της παραγωγής θα οδηγήσει στην απώλεια έως 2.000 θέσεων εργασίας στη Skoda, η οποία στα τέλη του 2016 απασχολούσε 28.000 άτομα, εξαιρουμένου του έκτακτου προσωπικού.
Πηγή: Ζούγκλα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου