Τετάρτη, 4 Οκτωβρίου 2017

Συναγερμός σε πτήση της Ryanair πάνω από το ΛονδίνοΣήμανε συναγερμός για ύποπτο πακέτο και απογειώθηκαν μαχητικά της RAF προκειμένου να συνοδεύσουν το αεροσκάφος - Προσγειώθηκε με ασφάλεια στο StanstedΣυναγερμός σήμανε σε πτήση της Ryanair από τη Λιθουανία με συνέπεια να σηκωθούν αεροσκάφη της Βασιλικής Αεροπορίας της Βρετανίας (RAF) προκειμένου να το συνοδεύσουν.


Η πτήση είχε προορισμό το Αεροδρόμιο Luton, ωστόσο άλλαξε πορεία προς το αεροδρόμιο Στάνστεντ. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι λιθουανικές αρχές έλαβαν μήνυμα για ύποπτο πακέτο μέσα στο αεροσκάφος.

Εκπρόσωπος της Βρετανικής Αεροπορίας δήλωσε ότι «Η RAF επιβεβαιώνει την άμεση αντίδραση των μαχητικών Typhoon σήμερα το πρωί για να συνοδεύσουν επιβατικό αεροσκάφος».

«Η πτήση από το Κάουνας προς το αεροδρόμιο Luton του Λονδίνο κατευθύνθηκε στο Stansted μετά από οδηγία των Λιθουανικών Αρχών που έλαβαν ένα σήμα συναγερμού, πιθανότατα φάρσα. Το αεροπλάνο προσγειώθηκε με ασφάλεια στο Stansted και όλοι οι επιβάτες θα μεταφερθούν στο Luton με λεωφορείο», ανέφερε με τη σειρά του εκπρόσωπος της Ryanair.
Εκπρόσωπος της αστυνομίας του Λονδίνου ανέφερε ότι το αεροπλάνο τελικά προσγειώθηκε με ασφάλεια στον διάδρομο προσγείωσης, ενώ δεν έδωσε περισσότερες πληροφορίες για το «ύποπτο πακέτο», που πιθανότατα πρόκειται για φάρσα.

«Όλοι επιβάτες κλήθηκαν αφήσουν τις χειραποσκευές τους και να αποβιβαστούν από το αεροσκάφος. Μία αεροσυναδός μού είπε ότι η απειλή για βόμβα έγινε όταν το αεροσκάφος ήταν ακόμη στο Κάουνας», έγραψε στο Twitter ένας από τους επιβάτες.

Το αεροδρόμιο έκλεισε για λίγη ώρα, ενώ έχει ανοίξει εκ νέου και λειτουργεί κανονικά.

Σημειώνεται ότι το Stansted είναι ένα κατάλληλα σχεδιασμένο αεροδρόμιο για διαχείριση εκτάκτων αναγκών, όπως αεροπειρατείες και άλλες περιπτώσεις μεγάλου συναγερμού.

protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου