Δευτέρα, 9 Οκτωβρίου 2017

Το πρώτο e-shop εντόμων στην Ευρώπη είναι γεγονόςΟμολογουμένως, η κατανάλωση εντόμων είναι μια συνήθεια που δεν έχει ενσωματωθεί στη δυτική κουλτούρα των Ευρωπαίων. Παρ’ όλα αυτά, πριν μερικές ημέρες τέθηκε σε λειτουργία το φερόμενο ως πρώτο ευρωπαϊκό ηλεκτρονικό κατάστημα πώλησης προϊόντων με βάση τα έντομα, υπό την ονομασία 21 Bites.

Κάτι τέτοιο ισχυρίζεται η εταιρεία Fucibo Co, η οποία πάντως διευκρινίζει ότι η πρωτιά του 21 Bites αφορά μόνο στα ηλεκτρονικά καταστήματα όπου πωλούνται αποκλειστικά τρόφιμα τα οποία παράγονται από έντομα. Σε κάθε περίπτωση, στο κατάστημα θα έχει πρόσβαση μια ευρεία ομάδα καταναλωτών από όλη την Ευρώπη, μέσω online παραγγελιών.Ο ιδρυτής, Davide Rossi, έχοντας στο πλευρό του μια ευδοκιμούσα ομάδα υποστηρικτών, πιστεύει ότι τα βρώσιμα έντομα έχουν τη δυναμική ώστε να απευθυνθούν και στους Ευρωπαίους καταναλωτές. «Παρακολουθήσαμε την εξέλιξη αυτής της αγοράς τα τελευταία χρόνια και είμαστε βέβαιοι ότι θα μπορούσε να έχει ένα πολλά υποσχόμενο μέλλον και στην Ευρώπη» προβλέπει, μιλώντας στο FoodNavigator.Η εταιρεία χρησιμοποιεί επιλεγμένα προϊόντα, τα οποία προέρχονται από πρωτεΐνες εντόμων και παράγονται από ευρωπαϊκές εταιρείες. «Ποντάρουμε στην ποιότητα, την ασφάλεια και την καινοτομία», εξηγεί ο Rossi. «Κάθε προϊόν που ταιριάζει με αυτή την ιδέα, είναι ενδιαφέρον για εμάς: σνακ, ζυμαρικά, αλεύρι, αποξηραμένα έντομα, συμπληρώματα διατροφής και ούτω καθεξής».

Προς το παρόν, η διαθέσιμη γκάμα περιλαμβάνει περίπου 20 προϊόντα, από τα οποία μπορούν να επιλέγουν οι πελάτες. Ο αριθμός τους αναμένεται να αυξηθεί προοδευτικά, μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

Πηγή: ypaithros.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου