Σάββατο, 7 Οκτωβρίου 2017

Περίεργο ατύχημα με τον Ελληνοαμερικανό πρώην πράκτορα της CIA, Τζον ΚυριάκουΈνα «περίεργο» ατύχημα είχε ο Ελληνοαμερικανός πρώην πράκτορας της CIA, Τζον Κυριάκου. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του περιοδικού Newsweek, τραυματίστηκε σοβαρά με την μηχανή του, στην Ουάσινγκτον.

Ο Τζον Κυριάκου δήλωσε ότι έχει σπάσει έξι πλευρά. Επίσης, έχει μια σπασμένη κλείδα και ένα σπασμένο σπόνδυλο. “Ευχαριστώ τον Θεό που φορούσα κράνος”, δήλωσε ο ομογενής πρώην πράκτορας. Ενώ έγραψε στη σελίδα του στο Facebook: «Η ζωή μπορεί να αλλάξει μέσα σε ένα δευτερόλεπτο».


Ο Κυριάκου ήταν καθ’ οδόν προς το βιβλιοπωλείο Politics and Prose, όπου θα παρουσίαζε το τελευταίο του βιβλίο, που έγραψε σε φυλακή της Πενσιλβάνιας. Η Μητροπολιτική Αστυνομία της Ουάσινγκτον κάνει έρευνε για το περιστατικό.


“Ήταν ένα σοβαρό ατύχημα, αλλά ελπίζουμε ότι θα εξέλθει του νοσοκομείου την Κυριακή», δήλωσε στο Newsweek η Jesselyn Radack, μία από τους δικηγόρους του. Επιπλέον, ανέφερε ότι ο Κυριάκου οδηγούσε τη μηχανή του στη Βορειοδυτική περιοχή της Ουάσιγκτον το βράδυ της Τρίτης, όταν ένα αυτοκίνητο σταμάτησε ξαφνικά μπροστά του. Ο Κυριάκου κτύπησε στο αυτοκίνητο και μεταφέρθηκε βαριά τραυματισμένος με ασθενοφόρο στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο George Washington.

Ποιος είναι ο Τζον Κυριάκου

Ο Τζον Κυριάκου ήταν από τους πρώτους πράκτορες της CIA που αποκάλυψε το πρόγραμμα βασανιστηρίων της κυβέρνησης του Τζορτζ Μπους. Αυτός είναι ο λόγος που χαρακτηρίζεται ήρωας από τις οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων της Αμερικής.

Δικάστηκε το 2012 για τη διαρροή διαβαθμισμένων πληροφοριών σχετικά με το βασανιστήριο του πνιγμού που εκτέλεσε η CIA σε ύποπτους-μέλη της Αλ Κάιντα σε μυστικό χώρο στην Ταϊλάνδη. Το βασανιστήριο του πνιγμού ήταν παράνομο και διατάχθηκε να γίνει με απόφαση του τότε προέδρου Τζόρτζ Μπους. Από τη στιγμή της αποκάλυψης ήταν θύμα άνευ προηγουμένου διωγμού από την τότε κυβέρνηση. Τελικά κρίθηκε ένοχος με την κατηγορία ότι αποκάλυψε την ταυτότητα ενός συναδέλφου του, αξιωματικού της CIA σε έναν δημοσιογράφο και καταδικάστηκε σε 30 μήνες φυλάκισης.

Πηγη:http://www.newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου