Παρασκευή, 27 Οκτωβρίου 2017

Ελληνική Συμμετοχή στην Ολυμπιάδα Ρομποτικής στην Κόστα ΡίκαΤο ελληνικό μυαλό μπορεί να καταφέρει τα πάντα. Με την πεποίθηση αυτή, ο προπονητής της Ακαδημίας Ρομποτικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας κ. Γιώργος Ζερβόπουλος, τοποθετεί ψηλά τον πήχη των προσδοκιών για τους 10 φοιτητές, οι οποίοι ετοιμάζουν βαλίτσες για την Κόστα Ρίκα, όπου από τις 10 έως τις 12 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η Ολυμπιάδα Ρομποτικής (World Robot Olympiad -WRO).


Η ελληνική ομάδα συμμετέχει σε μία διοργάνωση, μαζί 22.000 ομάδες από 60 χώρες. «Η στρατηγική που ακολουθούμε είναι το δυνατό μας σημείο, αξιοποιώντας όσο το δυνατόν καλύτερα τα μέσα που έχουμε», δήλωσε σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο κ. Ζερβόπουλος και διαβεβαίωσε πως «στόχος για την ομάδα μας είναι η πρόκριση στην τελική φάση του διαγωνισμού, δηλαδή στους 16 επικρατέστερους».

Την αγωνιστική ομάδα της Ακαδημίας αποτελούν φοιτητές του Τμήματος Εφαρμοσμένης Πληροφορικής του ΠΑΜΑΚ, καθώς και φοιτητές του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) από τα Τμήματα Ηλεκτρολόγων, Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών και Ιατρικής.
http://world.greekreporter.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου