Παρασκευή, 6 Οκτωβρίου 2017

Διημερίδα με θέμα τη «Νέα Ελληνική Μετανάστευση» στο ΒερολίνοΟ Σύλλογος Ελλήνων Επιστημόνων Βερολίνου/Βρανδεμβούργου διοργανώνει στις 14 και 15 Οκτωβρίου 2017 Διημερίδα με θέμα τη «Νέα Ελληνική Μετανάστευση», στοχεύοντας στη διεπιστημονική διερεύνηση των πολύπλευρων πτυχών του φαινομένου αυτού και στην ανάπτυξη ευρύτερης συζήτησης και προβληματισμού ανάμεσα στην επιστημονική κοινότητα, τους εμπλεκόμενους ελληνικούς και γερμανικούς φορείς και τους ίδιους τους μετανάστες.


Η Νέα Ελληνική Μετανάστευση

14-15 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2017, CEMOG - FREIE UNIVERSITÄT, ΒΕΡΟΛΙΝΟ
Habelschwerdter Allée 45, αίθουσα J32/102


Προβολή των νεότερων, ερευνητικών, θεωρητικών και εμπειρικών δεδομένων από ειδικευμένους επιστήμονες.


Ανταλλαγή εμπειριών και απόψεων ανάμεσα στην επιστημονική κοινότητα και τους ίδιους τους νέους μετανάστες καθώς και τους κοινωνικούς φορείς.


Παρουσίαση παραδειγματικών δραστηριοτήτων, κοινωνικών φορέων που καλούνται να διαχειριστούν την νέα μετανάστευση στην Γερμανία και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.


Ανάδειξη πτυχών του φαινομένου καθώς και οικονομικών, πολιτικών και κοινωνικών προεκτάσεων του.


Ανοιχτή συζήτηση με ένα ευρύτερο κοινό, Γερμανούς και Έλληνες, μέσω συζητήσεων στρογγυλής τραπέζης.


Παρουσίαση του θέματος σε συνδυασμό με μια σχετική δημοσιότητα μέσω των ΜΜΕ, να επιτευχθεί μια καλύτερη ενημέρωση στο θέμα της νέας ελληνικής μετανάστευσης.


Απώτερος σκοπός της Διημερίδας είναι, με βάση τις εμπειρίες και τη γνώση που θα προκύψουν, να επιχειρηθεί μια δικτύωση φορέων και προσώπων που εμπλέκονται στις διαδικασίες ένταξης των νέων μεταναστών καθώς και ένας συντονισμός των δράσεων τους. Για την καλύτερη διάχυση των αποτελεσμάτων της Διημερίδας, ο Σύλλογος θα μεριμνήσει για την έκδοση των πρακτικών του.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου