Τετάρτη, 4 Οκτωβρίου 2017

Σχηματισμό κυβέρνησης ζητούν τα γερμανικά συνδικάτα

Μετά τους οικονομολόγους που ζητούν το ταχύτερο νέα κυβέρνηση προειδοποιώντας για κινδύνους, η Ομοσπονδία Γερμανικών Συνδικάτων, εκτιμά ότι «η Γερμανία δεν αντέχει τη στασιμότητα» ζητώντας κοινωνικές μεταρρυθμίσεις.

Έκκληση για έναν όσο το δυνατόν ταχύτερο σχηματισμό κυβέρνησης απευθύνει στην καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ η Ομοσπονδία Γερμανικών Συνδικάτων (DGB). Σε συνέντευξη στο γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων ο επικεφαλής του DGB Ράινερ Χόφμαν τονίζει ότι «η Γερμανία δεν αντέχει τη στασιμότητα. Οφείλουν να γίνουν μεταρρυθμίσεις στη Γερμανία, αλλά και την υπόλοιπη Ευρώπη».

Ψυχραιμία συστήνει ο Β. Σόιμπλε

Αισιόδοξος για τον σχηματισμό κυβέρνησης εμφανίζεται την ίδια στιγμή ο απερχόμενος υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Μιλώντας στην σημερινή εφημερίδα Bild συστήνει «ψυχραιμία. Θα βρεθεί ένας δρόμος, διότι η Γερμανία χρειάζεται μια σταθερή κυβέρνηση». Θυμίζουμε ότι πρόσφατα ο υπουργός Καγκελαρία και δεξί χέρι της Άνγκελα Μέρκελ Πέτερ Άλτμαϊερ δεν είχε αποκλείσει ότι οι διαπραγματεύσεις για τον σχηματισμό κυβέρνησης θα ολοκληρωθούν το 2018.

Στο ενδεχόμενο κυβερνητικού συνασπισμού Συντηρητικών, Φιλελευθέρων και Πρασίνων ο επικεφαλής της Ομοσπονδίας Γερμανικών Συνδικάτων τόνισε: «Ένας τέτοιος συνασπισμός δεν διασφαλίζει προοπτικές στους εργαζομένους, οι οποίοι, στη χειρότερη των περιπτώσεων, θα βρεθούν αντιμέτωποι με στασιμότητα ή ακόμα και οπισθοδρόμηση». Εξηγώντας ο Ράινερ Χόφμαν πρόσθεσε ότι στο προοίμιο των διαπραγματεύσεων «οι Φιλελεύθεροι ζητούν εξαιρέσεις στο θεσμικά κατοχυρωμένο ωρομίσθιο και αραιότερη καταγραφή των ωρών εργασίας. Το προεκλογικό σύνθημα της Α. Μέρκελ ότι "ζούμε καλά στη Γερμανία" δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα», είπε ο γερμανός συνδικαλιστής για να προσθέσει ότι «το διαδεδομένο κλίμα ανασφάλειας στη Γερμανία, οδήγησε, παρά την σταθερότητα της οικονομίας και της απασχόλησης, σε άνοδο των ψήφων διαμαρτυρίας και ενίσχυση του λαϊκιστικού κόμματος Εναλλακτική για τη Γερμανία».

Πηγή: Deutsche Welle

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου