Τετάρτη, 25 Οκτωβρίου 2017

Ολλανδία: Έρχεται το τέλος για πετρελαιοκίνητα και βενζινοκίνητα οχήματαΗ ολλανδική κυβέρνηση πρότεινε ένα σχέδιο για την απαγόρευση της πώλησης νέων μοντέλων βενζίνης και πετρελαίου μέχρι το 2030, προκειμένου να μειωθούν οι εκπομπές CO2 της χώρας.

Μέχρι το 2030, ένας συνασπισμός από τα κυρίαρχα κόμματα της κυβέρνησης θέλει να δει μείωση της τάξεως του 49% των εκπομπών C02 από τα επίπεδα του 1990 και πιστεύει ότι η απαγόρευση των αυτοκινήτων εσωτερικής καύσης θα είναι ένας σημαντικός τρόπος για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος.

Παράλληλα, η Ολλανδία δεν είναι η μόνη χώρα που σκέφτεται να προχωρήσει ενά τέτοιο σχέδιο που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και «επανάσταση», καθώς η Γαλλία και το Ηνωμένο Βασίλειο σκοπεύουν να απαγορεύσουν την πώληση βενζινοκίνητων και πετρελαιοκίνητων οχημάτων έως το 2040, ενώ η Κίνα προτίθεται επίσης να ακολουθήσει το ίδιο παράδειγμα. Επιπλέον, η Καλιφόρνια μπορεί να εφαρμόσει παρόμοιο σχέδιο για τη μείωση των εκπομπών του κράτους.

Πέρα από την απαγόρευση ορισμένων οχημάτων, η χώρα ζήτησε επίσης το κλείσιμο όλων των σταθμών άνθρακα στα σύνορά της έως το 2030.

Περίπου το 6,4% των οχημάτων σε ολλανδικούς δρόμους είναι ηλεκτρικά και χάρη εν μέρει στις γενναιόδωρες επιδοτήσεις, οι πωλήσεις ηλεκτροκίνητων οχημάτων αυξήθηκαν κατά 47% το 2016.

dikaiologitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου