Κυριακή, 1 Οκτωβρίου 2017

761 οι τραυματίες στην ΚαταλονίαΣάλο προκαλούν οι αντιδράσεις της Μαδρίτης στο δημοψήφισμα ανεξαρτησίας της Καταλονίας με τις αρχές να μην διστάζουν να συλλάβουν μία έφηβη την ώρα που οι τραυματίες από τις πρωτοφανείς σκηνές βίας ξεπερνούν τους 761.

Συγκίνηση από την άλλη έφεραν οι εικόνες σε βίντεο με Καταλανούς πυροσβέστες να στέκονται ασπίδα μπροστά στους αστυνομικούς για να μην χτυπήσουν το πλήθος.

Εκπρόσωπος της καταλανικής κυβέρνησης ανακοίνωσε ότι η Μαδρίτη θα λογοδοτήσει στα διεθνή δικαστήρια. Το νεαρό κορίτσι συνελήφθη με άλλα δύο άτομα για απειθαρχία και επίθεση ενώ οι τραυματίες από την ωμή αστυνομική βία φτάνουν τους 465 με την κατάσταση δύο εξ αυτών να είναι κρίσιμη.

Γεγονός είναι ότι είναι πρωτοφανείς οι σκηνές βίας έξω από τα εκλογικά κέντρα, με τους αστυνομικούς να μη. Η Μαδρίτη και αντέδρασε με πλαστικές σφαίρες, άγριο ξύλο και αστυνομική τρομοκρατία στην προσπάθεια των Καταλανών να εκφράσουν την άποψή της και έχασε το παιχνίδι της δημοσιότητας.


Η αποστολή πάνοπλων αστυνομικών, οι οποίοι δεν δίστασαν να συγκρουστούν με τους πολίτες, να εισβάλουν σε εκλογικά κέντρα και να βγάλουν έξω με χαρακτηριστική βία τους Καταλανούς ψηφοφόρους, χτυπώντας ακόμα και ηλικιωμένους άνδρες και γυναίκες προκάλεσε σοκ.

Όχι μόνο στην Ισπανία που κάποιοι ήδη ζητούν την παραίτηση Ραχόι.

«Το ισπανικό κράτος έχει εκτεθεί πολύ και στο τέλος θα λογοδοτήσει στα διεθνή δικαστήρια», δήλωσε ο Ζόρντι Τουρούλ, εκπρόσωπος της περιφερειακής κυβέρνησης της Καταλoνίας.

Ο Τουρούλ δήλωσε πως πιστεύει ότι θα καταμετρηθούν εκατομμύρια ψήφοι και, παρόλο που η ψηφοφορία δεν θα παραταθεί, αυτοί που κάνουν ήδη ουρά για να ψηφίσουν, θα μπορέσουν να το πράξουν.

Πρόσθεσε πως δεν γνωρίζει πότε θα οριστικοποιηθεί η καταμέτρηση των ψήφων.

Η βία που επιστρατεύτηκε από τις ισπανικές δυνάμεις ασφαλείας στην Καταλονία σόκαρε όχι μόνο την Ευρώπη, αλλά ολόκληρο τον κόσμο.

Η εικόνα των πάνοπλων αστυνομικών να σέρνουν και χτυπούν ανυπεράσπιστους πολίτες, καταγράφηκε σε βίντεο, τα οποία, με τη βοήθεια του διαδικτύου, έκαναν τον γύρο του πλανήτη, προκαλώντας αμηχανία στις πολιτικές ηγεσίες.

Οργισμένοι και απλοί άνθρωποι, ανεξάρτητα αν υποστήριζαν ή όχι το αίτημα ανεξαρτησίας του καταλανικού λαού.

Σε βίντεο που είδαν το φως της δημοσιότητας δυνάμεις ασφαλείας σέρνουν κυριολεκτικά τους πολίτες εκτός εκλογικού κέντρου, κάποιες φορές από τα μαλλιά και να τους χτυπούν παρότι έχουν σηκώσει τα χέρια τους ψηλά.

Για την κυβέρνηση δεν υπήρξε υπέρμετρη βία ενώ σιγή ιχθύος τηρούν οι Βρυξέλλες.

Μάλιστα σε σχετική ανακοίνωση από τη Μαδρίτη αναφέρεται ότι οι Αρχές προσπάθησαν η αντίδραση να είναι αναλογική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου