Κυριακή, 29 Οκτωβρίου 2017

Άνοιξε τις πύλες του το 23ο Σαλόνι Σοκολάτας στο Παρίσι

Το 23ο Σαλόνι Σοκολάτας άνοιξε το Σάββατο τις πύλες του στο Παρίσι και θα υποδέχεται τους επισκέπτες έως την 1η Νοεμβρίου. Φέτος, κεντρικό θέμα είναι η νέα τάση που επικρατεί στη σοκολατοποιία, το "bean-to-bar", δηλαδή σοκολατένιες δημιουργίες που παρασκευάζονται απευθείας από τους σπόρους κακάο.

Περισσότεροι από 500 συμμετέχοντες από 60 χώρες θα δώσουν το παρόν για μια έκθεση που σηματοδοτείται από την επιστροφή στην πρώτη μορφή της σοκολάτας, τους κόκκους του κακάο, επισημαίνουν οι διοργανωτές.


Η αυλαία ανέβηκε το Σάββατο για τους επισκέπτες ενώ τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν το βράδυ της Παρασκευής από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Στεφάν Τραβέρ.

Όπως γίνεται κάθε χρόνο, διοργανώνονται εκδηλώσεις για το ευρύ κοινό όπως καθημερινές επιδείξεις μόδας με ευφάνταστα ρούχα φτιαγμένα από σοκολάτα.Ο κόσμος επίσης θα έχει τη δυνατότητα να δει από κοντά σοκολατένια γλυπτά, να παραστεί σε γευστικά εργαστήρια, να συναντηθεί με επαγγελματίες της ζαχαροπλαστικής αλλά και τους μεγαλύτερους καλλιεργητές και παραγωγούς κακάο σε ολόκληρο τον κόσμο, ιδίως από την Αφρική, την Ασία και τη Νότια Αμερική.

Τη Δευτέρα, θα απονεμηθούν τα «Διεθνή βραβεία Σοκολάτας»- "International cocoa award", ένας θεσμός κατά τον οποίο βραβεύονται κάθε δύο χρόνια οι καλύτερες ποιότητες κακάο ανάλογα με την χώρα προέλευσής του, με τη συμμετοχή περίπου 50 χωρών παραγωγών.
Πηγή: Ζούγκλα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου