Τετάρτη, 11 Οκτωβρίου 2017

Καλιφόρνια: 21 νεκροί από τις πυρκαγιέςΣε κατάσταση φυσικής καταστροφής κήρυξε την Τρίτη την Καλιφόρνια ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, εξαιτίας των μεγάλων πυρκαγιών που μαίνονται στην πολιτεία και είχαν ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 21 άνθρωποι και να υποστούν τεράστιες καταστροφές οινοπαραγωγικές περιοχές βόρεια του Σαν Φρανσίσκο.

Όπως ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος, ο Αμερικανός πρόεδρος «διέταξε να προσφερθεί ομοσπονδιακή βοήθεια» στις περιοχές οι οποίες επλήγησαν από τις δασικές πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν την 8η Οκτωβρίου και «βρίσκονται ακόμη σε εξέλιξη».

Ο απολογισμός των θυμάτων από τις πυρκαγιές αυξήθηκε την Τρίτη, σύμφωνα με μια καταμέτρηση της εφημερίδας Washington Post που βασίστηκε στις ανακοινώσεις των τοπικών αρχών. Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο απολογισμός των νεκρών ενδέχεται να αυξηθεί, καθώς δεν έχει καταστεί δυνατό να εντοπιστούν περίπου 150 άνθρωποι.

Πάνω από 450.000 στρέμματα γης μετατράπηκαν σε αποκαΐδια σε όλη την Καλιφόρνια. Οι δυνάμεις πυρόσβεσης εκτιμούν ότι η εξασθένηση των ανέμων θα τους επιτρέψει να περιορίσουν τις πυρκαγιές. Παράλληλα, περισσότερες από 2.000 κατοικίες και επιχειρήσεις καταστράφηκαν, σύμφωνα με δηλώσεις του κυβερνήτη της πολιτείας, Τζέρι Μπράουν, τη Δευτέρα.

Οι αρχές κάνουν λόγο για 17 μέτωπα, κυρίως στο βόρειο τμήμα της Πολιτείας. Ορισμένα από τα πύρινα μέτωπα δεν είχαν περιοριστεί χθες παρά μόλις από το 5 ως το 15%, σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία της Καλιφόρνιας.

(Φωτογραφία: AP / Jeff Chiu)

Πηγή: News247

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου