Τετάρτη, 6 Σεπτεμβρίου 2017

Ρεκόρ κουβαλήματος στο φεστιβάλ μπύρας στη Βαυαρία

Ένας εφοριακός από τη Γερμανία είναι πλέον ο κάτοχος του ρεκόρ του κουβαλήματος των περισσότερων ποτηριών μπύρας για μια απόσταση 40 μέτρων.

Ο Όλιβερ Στρούμπφελ κατάφερε να μεταφέρει συνολικά 29 ποτήρια που ζύγιζαν 70 κιλά κατά τη διάρκεια ενός φεστιβάλ μπύρας στη Βαυαρία την Κυριακή.

Κανονικά θα είχε μεταφέρει 31 αν αφενός δεν είχε σπάσει ένα ποτήρι λίγο πριν τον τερματισμό και αφετέρου δεν είχε χυθεί περισσότερο από 10% της αρχικής ποσότητας από ένα δεύτερο ποτήρι με αποτέλεσμα αυτό να «ακυρωθεί» όπως προέβλεπαν οι κανόνες του παιχνιδιού μεταφοράς μπίρας ή αλλιώς Maßkrugtragen.

Την προσπάθεια του 45χρονου εφοριακού στήριζαν οι περίπου 1.500 θεατές φωνάζοντας ρυθμικά «Όλι, Όλι».

Το πιο δύσκολο κομμάτι της διαδικασίας ήταν ο 45χρονος να καταφέρει να μην του χυθεί μεγάλη ποσότητα μπύρας μέχρι να φτάσει στον τερματισμό.

Ο Στρούμπφελ ασχολείται με το συγκεκριμένο «αγώνισμα» εδώ και 10 χρόνια με αρχικό στόχο να γκρεμίσει από την πρώτη θέση τον Αυστραλό που μέχρι τότε ήταν ο «βασιλιάς» του κουβαλήματος μπύρας. Αρχικά το κατάφερε το 2010 μεταφέροντας 21 ποτήρια, ρεκόρ που βελτίωσε άλλη μια φορά το 2014 μεταφέροντας 25.

Για την προετοιμασία του έκανε ειδικές ασκήσεις ενδυνάμωσης της πλάτης, των χεριών και των ώμων του ενώ παράλληλα σήκωνε και ποτήρια σε φεστιβάλ μπύρας ως σερβιτόρος.

Ο ίδιος είναι τόσο σίγουρος για τον εαυτό του ώστε δηλώνει ότι μπορεί να συνεχίσει να καταρρίπτει ρεκόρ για άλλα 30 χρόνια.
Πηγή: Πρώτο Θέμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου