Παρασκευή, 1 Σεπτεμβρίου 2017

Άγριες συμπλοκές ακτιβιστών με αστυνομικούς στην Κολωνία

Πάνω από 6.000 διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν και επιχείρησαν να διακόψουν τη λειτουργία ορυχείο εξόρυξης άνθρακαΆγριες συμπλοκές μεταξύ ακτιβιστών και αστυνομικών σημειώθηκαν στα περίχωρα της Κολωνίας, στη Γερμανία, καθώς οι πρώτοι επιχείρησαν να καταλάβουν ορυχείο εξόρυξης άνθρακα και να διακόψουν τη λειτουργία του ενόψει του Σαββατοκύριακου.

Πάνω από 6.000 διαδηλωτές από πολλές χώρες της Ευρώπης συγκεντρώθηκαν στην πόλη της Γερμανίας, συμμετέχοντας στις 6ήμερες εκδηλώσεις ανυπακοής κατά των πολιτικών, τους οποίους κατηγορούν ότι με τις αποφάσεις τους καταστρέφουν τον πλανήτη και ενισχύουν το φαινόμενο του θερμοκηπίου και τις κλιματικές αλλαγές.

Σύμφωνα με καταγγελίες, πολλοί ακτιβιστές μεταφέρθηκαν τραυματισμένοι στο νοσοκομείο, ενώ οι δυνάμεις της αστυνομίας έκαναν χρήση δακρυγόνων και σπρέι πιπεριού, προκειμένου να απομακρύνουν τους διαδηλωτές.

Οι ακτιβιστές προχώρησαν με τα πόδια από τον καταυλισμό τους, μία απόσταση 8 χιλιομέτρων μέχρι το ορυχείο εξόρυξης άνθρακα, φορώντας μάσκες και λευκά ρούχα.

Τουλάχιστον πέντε άτομα μεταφέρθηκαν με αναπνευστικά προβλήματα στο νοσοκομείο, ενώ οι μικροτραυματισμοί από χτυπήματα αντιμετωπίστηκαν από το ιατρικό τιμ που συνόδευε την πορεία.

Η επόμενη μεγάλη συγκέντρωση ορίστηκε για τον Νοέμβριο, πριν τη Σύνοδο της Βόννης για το κλίμα.
Πηγή: Πρώτο Θέμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου