Δευτέρα, 11 Σεπτεμβρίου 2017

Η ομογενής Λυδία γράφει ιστορία στην ΑυστραλίαΗ Lydia Lassila ή Λυδία Ιεροδιακόνου, όπως είναι το πραγματικό της όνομα, γεννήθηκε στην Μελβούρνη της Αυστραλίας, από Έλληνο-Κύπριο πατέρα και μητέρα Ιταλικής καταγωγής και γράφει ιστορία. Η Λύδια παρά τους τραυματισμούς της θα λάβει μέρος-και μάλιστα για 5η φορά- στους επόμενους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες.

Είναι η μόνη Αυστραλή αθλήτρια που λαμβάνει μέρος σε πέντε διαδοχικούς Ολυμπιακούς Αγώνες. Δικαιολογημένα, λοιπόν, φιλοξενήθηκε προχθές στο εξώφυλλο του περιοδικού της εφημερίδας The Australian μαζί με πέντε σελίδες!

Η κοπέλα αυτή είναι αξιοθαύμαστη, γιατί παρά τους αλλεπάλληλους τραυματισμούς της κατόρθωσε, μεταξύ άλλων, να γίνει χρυσή ολυμπιονίκης στο ελεύθερο σκι γυναικών, στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς του Βανκούβερ το 2010, ενώ στο Σότσι το 2014 κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο.

Επίσης, το 2010 ψηφίστηκε ομόφωνα η καλύτερη αθλήτρια της Αυστραλίας ενώ φέτος κέρδισε χρυσό μετάλλιο στους παγκόσμιους αγώνες σκι στη Λευκορωσία και ήρθε πρώτη και στο Παγκόσμιο Κύπελλο του εναέριου σκι τον περασμένο Φεβρουάριο στην Utah.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου