Τρίτη, 19 Σεπτεμβρίου 2017

Φλόριντα: Τουλάχιστον 50 οι νεκροί από την «Ίρμα»Τουλάχιστον 50 άνθρωποι σκοτώθηκαν στη Φλόριντα των ΗΠΑ, εξαιτίας του κυκλώνα Ίρμα, σύμφωνα με νέα καταμέτρηση που βασίζεται στους απολογισμούς που έχουν δημοσιοποιήσει οι τοπικές αρχές.

Οι αρχές στη Φλόριντα ανακοίνωσαν τη Δευτέρα έναν ακόμη προσωρινό απολογισμό 34 νεκρών στην Πολιτεία, αλλά ο αριθμός αυτός δεν συμπεριλαμβάνει το αρχιπέλαγος των Κις, ούτε τον οίκο ευγηρίας κοντά στο Μαϊάμι όπου οκτώ ηλικιωμένοι απεβίωσαν λόγω του γεγονότος ότι δεν λειτουργούσαν τα κλιματιστικά μετά τη διακοπή της ηλεκτροδότησης. Για αυτήν την τελευταία τραγωδία βρίσκεται σε εξέλιξη ποινική έρευνα.

Στο αρχιπέλαγος των Κις οι υπηρεσίες έρευνας και διάσωσης συνεχίζουν το έργο τους πόρτα-πόρτα και οι τοπικές αρχές δεν έχουν ακόμη δημοσιοποιήσει έναν επίσημο απολογισμό. Η Κομητεία Μονρό —στην οποία υπάγονται διοικητικά τα Κις—ανέφερε πάντως την Τετάρτη στο Twitter ότι είχε καταμετρήσει ως εκείνη την ημέρα οκτώ θανάτους που αποδίδονταν στο πέρασμα του κυκλώνα.

Η μεγάλη πλειονότητα των οικημάτων σε αυτή τη συστάδα νησιών με 70.000 κατοίκους καταστράφηκαν εν μέρει ή ολοσχερώς, σύμφωνα με την αμερικανική ομοσπονδιακή υπηρεσία αντιμετώπισης καταστροφών (FEMA).

Περίπου 372.000 άνθρωποι παρέμεναν χωρίς ηλεκτροδότηση τη Δευτέρα στη Φλόριντα, όπου περίπου 15 εκατομμύρια καταναλωτές συνολικά επηρεάστηκαν από τη διακοπή ρεύματος εξαιτίας του Ίρμα. Ο κυκλώνας αυτός στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 40 ανθρώπους στην Καραϊβική.

Τα νησιά της Καραϊβικής προετοιμάζονται για ακόμη ένα ακραίο καιρικό φαινόμενο, τον κυκλώνα Μαρία, που πλέον ενισχύθηκε φθάνοντας στην κατηγορία 5—την ανώτατη της κλίμακας Σαφίρ-Σίμσον—και χαρακτηρίζεται «δυνητικά καταστροφικός» από αμερικανούς μετεωρολόγους.
Πηγή: Skai

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου