Σάββατο, 30 Σεπτεμβρίου 2017

31χρονη Βαυαρή του ISIS εκλιπαρεί την Μέρκελ να σώσει εκείνη και τα παιδιά τηςΗ πρωτεύουσα του ISIS, η Ράκκα καταρρέει από ώρα και μαζί με αυτή και οι όρκοι αιώνιας πίστης που είχε δώσει η Nadja Ramadan.Η 31χρονη  Βαυαρή είχε εγκατέλειψε την Γερμανία το καλοκαίρι του 2014 για να ακολουθήσει στην Συρία τον νέο της άνδρα.

Χθες σε ένα βίντεο που δημοσιεύθηκε στην Zeit Online η Nadja Ramadan εκλιπαρεί την Καγκελάριο Μέρκελ να την δεχθεί μαζί με τα άρρωστα παιδιά της πίσω στην Γερμανία καθώς δεν είχε ιδέα για το Ισλαμικό Κράτος. "Δεν έχω κάνει κακό σε κανέναν. Δεν είμαι τρομοκράτης." αναφέρει στο βίντεο.

Η ίδια είχε μιλήσει παλιότερα στο BuzzFeed και είχε αναφέρει ότι αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα που έχουν να κάνουν με το παρελθόν της. Σε ηλικία 6 χρονών είχε χάσει την επαφή με την μητέρα της καθώς μετά από το διαζύγιο των γονιών της είχε ακολουθήσει τον πατέρα της στον Λίβανο. Σε ηλικία 14 χρονών την ανάγκασαν να παντρευτεί έναν εξάδελφο της από τον οποίο απέκτησε τρία παιδιά. Δώδεκα χρόνια αργότερα κατάφερε να πάρει διαζύγιο για να παντρευτεί αργότερα έναν Τουρκο-γερμανό ονόματι Cem Kula. Πλέον είναι μητέρα δύο παιδιών ακόμη (ενώ είχε χάσει ένα ακόμη στην γέννα).

Το ζευγάρι τον Ιούλιο του 2014 ταξίδευσε στο Χαλιφάτο αναζητώντας μία καλύτερη ζωή στον παράδεισο που τους είχαν υποσχεθεί οι άνδρες του ISIS. Ο άντρας της είναι φυλακισμένος στο Κομπάνι και η ίδια μαζί με τα παιδιά της εγκλωβισμένη. "Δεν ήρθα εδώ για να πολεμήσω. Ήρθα εδώ ακολουθώντας τον άνδρα μου. Αυτή είναι η αλήθεια. Δεν έβλεπα τηλεόραση. Δεν ήξερα. Δεν ήθελα να ξέρω".

Σύμφωνα με τον ρεπόρτερ του Zeit Online τα παιδιά της είναι άρρωστα. Πάσχουν από ιλαρά και δερματικές παθήσεις. Ο μεγαλύτερος, ο Νουχ, 2μιση χρονών σήμερα είναι σε κατάσταση σοκ, έχει ξεχάσει να μιλάει και μόνο βρυχάται και τραβάει την μητέρα του από την μπούργκα.

Από τους 940 Γερμανούς που άφησαν πίσω την πατρίδα τους για το Χαλιφάτο εκτιμάται ότι 145 έχουν σκοτωθεί στα πεδία την μαχών. Οι υπόλοιποι αναμένεται μέσα στις επόμενες ημέρες να πέσουν στα χέρια των Ιρακινών και των Κούρδων που πολιορκούν την Ράκκα. Το μεγάλο ερώτημα είναι ποια θα είναι η επόμενη ημέρα τους.

Θέλει, μπορεί ή πρέπει η Γερμανία να δεχθεί την Nadja και τους υπόλοιπους πίσω; Στα φόρουμ και στα σχόλια που ακολουθούν τέτοιου είδους θέματα στα γερμανικά ενημερωτικα site η συντριπτική πλειοψηφία των Γερμανών τάσσονται κατά στο ενδεχόμενο επιστροφής τους.
 Πηγή: News247

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου