Τετάρτη, 6 Σεπτεμβρίου 2017

Αυστραλία: 24ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ 12 – 15 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥΗ Ελληνική Ορθόδοξη Κοινότητα Ν.Α. με χαρά ανακοινώνει την φετινή διοργάνωση του 24ου Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου. Πέντε ταινίες, πέντε προβολές, τέσσερις ημέρες εκλεκτικού ελληνικού κινηματογράφου στους κινηματογράφους Πάλλας Νόβα από 12 -15 Οκτωβρίου, 2017 (παρουσιάζει παν-αυστραλιανά η Τράπεζα Ντέλφι)


Σας προσκαλούμε στην βραδιά επίσημης έναρξης την Πέμπτη 12 Οκτωβρίου στους κινηματογράφους Πάλλας Νόβα. Νιώστε τον παλμό του φετινού φεστιβάλ μαζί με εκατοντάδες άλλους φίλους του κινηματογράφου με την προβολή της εναρκτήριας ταινίας “Η Ρὀζα της Σμύρνης” τη σκηνοθεσία της οποίας υπογράφει ο Γεώργιος Κορδέλλας.

Η είσοδος για την εναρκτήρια βραδιά είναι $35 το άτομο και συμπεριλαμβάνει την τελετή έναρξης του φεστιβάλ με ποτά και ελαφρά εδέσματα καθώς και την προβολή της ταινίας.

Για εισιτήρια επισκεφτείτε την ιστοσελίδα των κινηματογράφων Πάλλας Νόβα www.palacenova.com ή αυτοπροσώπως.
Ας ρίξουμε όμως μια ματιά στις ταινίες που προβληθούν στο φετινό Φεστιβάλ:
Η ΡΟΖΑ ΤΗΣ ΣΜΥΡΝΗΣ του Γεωργίου Κορδέλλα (2016)

(βραδιά έναρξης) Πέμπτη 12 Οκτωβρίου 2017 στις 6.00μ.μ. Είσοδος $35

Η ιστορία πιάνει το νήμα στη Ρόζα του 1987 που, στην Αθήνα εδώ και δεκαετίες, ζει μαζί με την εγγονή της, τη Μαριάννα, που είναι εκκολαπτόμενη καλλιτέχνης. Ενας αρχιτέκτονας, ο Δημήτρης, στην προετοιμασία μιας έκθεσης και παρασυρμένος από το ερευνητικό μεράκι του, θα έρθει, άθελά του, αντιμέτωπος με το επτασφράγιστο μυστικό που κρατά η Ρόζα καλά κρυμμένο στις μνήμες της και θα προσπαθήσει να το φέρει στην επιφάνεια.
ΕΤΕΡΟΣ ΕΓΩ του Σωτήρη Τσαφούλια (2016) Είσοδος: Ολόκληρο $19.50, εκπτωτικό $16.50

Παρασκευή 13 Οκτωβρίου στις 6.30μ.μ

Αθήνα 2015. Πέντε δολοφονίες. Κοινό χαρακτηριστικό, αρχαία ρητά του Πυθαγόρα στους τόπους των εγκλημάτων. Ο Δημήτρης Λαΐνης, καθηγητής εγκληματολογίας, αναλαμβάνει να λύσει το μυστήριο που κρύβεται πίσω από τους πέντε φόνους, οι οποίοι συνδέονται μεταξύ τους. Αναπάντεχοι σύμμαχοι του Λαΐνη στο να ξεμπλέξει το πολύπλοκο και επικίνδυνο αυτό κουβάρι, η θεωρία του Πυθαγόρα κι ένας καθηγητής μαθηματικών. Θα καταφέρει να λύσει το μυστήριο και να αποκαλύψει την αλήθεια;
THE BACHELOR του Αντώνη Σωτηρόπουλου (2016). Είσοδος: Ολόκληρο $19.50, εκπτωτικό $16.50

Σάββατο 14 Οκτωβρίου στις 6.30μ.μ

Ένα “λάθος” της νύφης, φέρνει ξανά μαζί τέσσερις φίλους της καταστροφής και έναν εκρηκτικό πεθερό! Πέντε άντρες ανεβαίνουν στη Θεσσαλονίκη να τα γκρεμίσουν όλα. Ένας πεθερός μπαίνει σε μια νεκροφόρα με σκοπό να σκοτώσει έναν έρωτα. Μια παλιά ερωμένη χορεύει ταγκό με τις αναμνήσεις της. Ένας γάμος που ματαιώνεται και μια σχέση που ξεκινάει με το πέπλο της νύφης ν’ ανεμίζει στον αέρα της ανεξαρτησίας.
ΞΑ ΜΟΥ της Κλειώς Φανουράκη (2016). Είσοδος: Ολόκληρο $19.50, εκπτωτικό $16.50

Σάββατο 14 Οκτωβρίου στις 9.00μ.μ

Η απάντηση του Τζώνη στην ξαφνική απόλυσή του από διευθυντής ξενοδοχείου, μέσα στην οικονομική κρίση, είναι το να φτιάξει κι αυτός το «δικό του σπήλαιο». Από τη γυναίκα και τα παιδιά του όμως, ως τους τυχαίους συνοδοιπόρους του στην Κρήτη, θα παρακινηθεί σε ανοίκεια, απρόοπτα και αναζωογονητικά βιώματα κοντά στη γη και τη φύση που ίσως τον φέρουν αντιμέτωπο με την ίδια τη δύναμη και τη θέληση του εαυτού του, με την «εξά» του και με όλα όσα υπάρχουν γύρω μας και δεν τα βλέπουμε.
ΟΥΖΕΡΙ ΤΣΙΤΣΑΝΗΣ του Μανούσου Μανουσάκη (2015). Είσοδος: Ολόκληρο $19.50, εκπτωτικό $16.50

Κυριακή 15 Οκτωβρίου στις 7.00μ.μ

ΑΘΗΝΑ. ΠΛΑΚΑ. 2009

Θεσσαλονίκη, 1942-1943. Στην υπό γερμανική κατοχή πόλη, ο Γιώργος και η Εστρέα είναι ερωτευμένοι. Όμως ο έρωτας ανάμεσα σε έναν Χριστιανό και μία Εβραία είναι απαγορευμένος. Η περιπετειώδης και παθιασμένη ιστορία αγάπης, παγιδευμένη ανάμεσα σε ένα απάνθρωπο ολοκληρωτικό καθεστώς και τον παραλογισμό των φυλετικών διακρίσεων, βρίσκει καταφύγιο στο ιστορικό Ουζερί Τσιτσάνης. Εκεί ο μεγάλος Έλληνας συνθέτης Βασίλης Τσιτσάνης διανύει τα πιο δημιουργικά του χρόνια και συνθέτει τα πιο γνωστά του τραγούδια, ανάμεσα στα οποία και την καθοριστική Συννεφιασμένη Κυριακή.
Για την Ελληνική Ορθόδοξη Κοινότητα Νότιας Αυστραλίας
Δημήτρης ΔημόπουλοςΓενικός Γραμματέας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου