Τρίτη, 12 Σεπτεμβρίου 2017

Βρετανία: Καταδίκη 102χρονου για σεξουαλική κακοποίηση παιδιούΈνοχος για σεξουαλική κακοποίηση ενός μικρού κοριτσιού, σε περιστατικό που συνέβη τη δεκαετία του 1970, κρίθηκε την Δευτέρας ένας 102χρονος στη Βρετανία. Σύμφωνα με τις εισαγγελικές αρχές, πρόκειται για το μεγαλύτερο σε ηλικία άτομο που έχει καταδικαστεί για κάποιο έγκλημα στη χώρα.

Στον Ντάγκλας Χάμερσλι, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για τρεις κατηγορίες περί σεξουαλικής επίθεσης, επιβλήθηκε ποινή διετούς φυλάκισης με αναστολή. Όπως δήλωσαν οι αρχές, το θύμα όταν κακοποιήθηκε ήταν 5-8 ετών και τα περιστατικά έλαβαν χώρα στο Μπάκιγχαμσιρ, στα δυτικά του Λονδίνου.

"Καταφέραμε να φτάσουμε στη δίωξη του Χάμερσλι χάρη στο θύμα, που βγήκε μπροστά, παρά το γεγονός ότι τα αδικήματα διαπράχθηκαν πριν από τέσσερις και πλέον δεκαετίες", δήλωσε ανώτερη εισαγγελέας.

Να σημειωθεί ότι τον Δεκέμβριο, ένας 101χρονος είχε καταδικαστεί στη Βρετανία σε φυλάκιση 13 ετών για μια σειρά σεξουαλικών εγκλημάτων που διαπράχθηκαν στο παρελθόν σε βάρος δύο ανήλικων κοριτσιών και του αδερφού τους.

Πηγή: Reuters

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου