Τετάρτη, 9 Αυγούστου 2017

Τα Μάρμαρα του Παρθενώνα μπορούν να επιστραφούν ως αντάλλαγμα για το BrexitΗ γερμανική εφημερίδα Die Welt, με εκτενές δημοσίευμά της στην ηλεκτρονική της έκδοση, δίνει μια «νέα» ευκαιρία για να προωθηθεί με αξιώσεις το αίτημα της Ελλάδας για την επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα.

Τα Μάρμαρα του Παρθενώνα, σύμφωνα με το εν λόγω δημοσίευμα, μπορούν να επιστραφούν ως αντάλλαγμα για το Brexit. Η Γερμανική εφημερίδα επισημαίνει ότι οι Έλληνες γνωρίζουν πολύ καλά, ότι χωρίς την έγκρισή τους, μπορεί μεν η Μεγάλη Βρετανία να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ωστόσο, η οποιαδήποτε οικονομική συμφωνία με την ΕΕ θα μπορέσει να ισχύσει μόνο με τη σύμφωνη γνώμη των Ελλήνων.

Παράλληλα, η Die Welt αναφέρει ότι σύμφωνα με τους κανονισμούς της ΕΕ, το Brexit, θα πρέπει να εγκριθεί από κάθε εθνικό κοινοβούλιο στην ΕΕ, επομένως και του Ελληνικού.

Να αναφέρουμε ότι το δημοσίευμα επισημαίνει και σχετικές δηλώσεις του Προέδρου της Διεθνούς Επιτροπής Δράσης για τα Μάρμαρα του Παρθενώνα Αλέξη Μανθεάκη, ενώ επισημαίνει τις απόψεις που έχει αναπτύξει δημόσια ο Αμερικανός ηθοποιός Τζόρτζ Κλούνει από το 2014 για την ανάγκη να επιστρέψουν τα μάρμαρα στην Αθήνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου