Τρίτη, 1 Αυγούστου 2017

Γερμανικές εφημερίδες καλούν τους τουρίστες να επισκεφτούν την ΕλλάδαΕν μέσω της τουριστικής περιόδου τα θετικά δημοσιεύματα του γερμανικού Τύπου για την Ελλάδα αποτελούν τον κανόνα.

«Η Ελλάδα είναι η νικήτρια στον τουρισμό» είναι ο τίτλος άρθρου στην εφημερίδα Westfälische Nachrichten, η οποία εξετάζει ποιες είναι οι καλύτερες επιλογές για τους Γερμανούς τουρίστες, ακόμη και για εκείνους που δεν έχουν κανονίσει ακόμη κάποιο ταξίδι.

Όπως επισημαίνουν οι Κριστίνα Ντίτριχ και Μπέρμπελ Πέτερς, οι οποίοι ειδικεύονται σε τουριστικά πακέτα σε κεντρικό ταξιδιωτικό γραφείο του Μίνστερ, το φετινό καλοκαίρι δεν είναι ένα τυπικό καλοκαίρι «των κρατήσεων της τελευταίας στιγμής», και αυτό οφείλεται κυρίως στην αστάθεια και αβεβαιότητα που επικρατεί σε κλασικούς, οικονομικούς προορισμούς όπως η Τουρκία, η Αίγυπτος, το Μαρόκο ή η Τυνησία.

«Θα μπορούσε έτσι κάποιος τώρα την τελευταία στιγμή αλλά και οικονομικά να πετάξει στη Μαγιόρκα;» ρωτά τις δύο ειδικούς ο δημοσιογράφος. «Σε καμία περίπτωση», απαντά η Πέτερς, διότι οι τιμές στα ξενοδοχεία είναι στα ύψη.

Η συνάδελφός της όμως συνιστά πολύ περισσότερο διακοπές στην Ελλάδα και όχι στις Βαλεαρίδες. Παρά το ότι πριν από δύο χρόνια, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, ο τουρισμός είχε πληγεί, η χώρα έχει καταφέρει εδώ και καιρό να ορθοποδήσει τουριστικά. «Στην Ελλάδα βρίσκω πραγματικά εξαιρετικές προσφορές σε καλές τιμές», αναφέρει η ειδικός.

Όπως σημειώνει η γερμανική εφημερίδα, η Ελλάδα «ήταν η μεγάλη νικήτρια του περσινού έτους και επωφελείται έντονα από την Τουρκία, στην οποία μάλιστα «οι κρατήσεις κινούνται σε άκρως υποτονικά επίπεδα».

Αναφορικά μάλιστα με την Τουρκία, σημειώνει ότι «η κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο τουρκικός τουριστικός κλάδος είναι μια καταστροφή», ενώ κάποια ξενοδοχεία αναγκάστηκαν να βάλουν λουκέτο.

https://www.karfitsa.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου