Παρασκευή, 4 Αυγούστου 2017

Σκλαβούνος: Οι ομογενείς βουλευτές είμαστε πάντα κοντά στην ΕλλάδαΣυνάντηση με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο αλλά και με κυβερνητικούς αξιωματούχους είχε ο ομογενής βουλευτής της Εθνοσυνέλευσης του Κεμπέκ Γεράσιμος (Τζέρι) Σκλαβούνος που βρέθηκε στην Αθήνα, από τις 23 έως τις 27 Ιουλίου, μετέχοντας στις εργασίες της ολομέλειας της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού (Πα.Δ.Ε.Ε).

Ο κ. Σκλαβούνος επανεξελέγη εκπρόσωπος της Ένωσης για τον Καναδά. «Η Ελλάδα, τόσο για εμένα όσο και για όλους τους ελληνικής καταγωγής συναδέλφους των άλλων χωρών, είναι πάντα στην καρδιά μας. Και μέσω της Πα.Δ.Ε.Ε. έχουμε την μοναδική ευκαιρία όχι μόνο να συναντούμε από κοντά τους Έλληνες συναδέλφους μας αλλά και ν’ ανταλλάσσουμε και να προτείνουμε διάφορες στρατηγικές και προσεγγίσεις που μπορούν να συνεισφέρουν στην οικονομική και πολιτιστική ανάπτυξη της Ελλάδας, καθώς και σε άλλους τομείς κοινού ενδιαφέροντος», επεσήμανε σε δήλωση του που εστάλη το απόγευμα της Τετάρτης στον «Ε.Κ.» ο κ. Σκλαβούνος.

Προσθέτοντας: «Επίσης, ευχαριστώ θερμά τους συναδέλφους μου για την εμπιστοσύνη τους καθώς με εξέλεξαν και πάλι ως εκπρόσωπο του οργανισμού για τον Καναδά, μια θέση που με ιδιαίτερη τιμή μου επιτρέπει να υπηρετώ τον απανταχού ελληνισμό».

Ύστερα από την συνάντηση στο Προεδρικό Μέγαρο με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο κ. Σκλαβούνος συναντήθηκε με στελέχη της ελληνικής κυβέρνησης.

Μεταξύ άλλων, με τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση, με τον Ευάγγελο Αποστόλου, υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, τον Δημήτρη Παπαδημητρίου, υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης, την Έλενα Κουντουρά, υπουργό Τουρισμού, τον Κώστα Γαβρόγλου, υπουργό Παιδείας, όπως επίσης, με τους πρέσβεις του Καναδά και της Αμερικής στην Ελλάδα, καθώς και με μέλη του Εμπορικού Επιμελητηρίου της Αθήνας και τον πρόεδρο του Κωνσταντίνο Μίχαλο.

Επίσης, οργανώθηκε συνάντηση στο Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ) όπου οι υπαρχηγοί των ελληνικών ένοπλων δυνάμεων ενημέρωσαν σε βάθος τα μέλη της Πα.Δ.Ε.Ε. Ο κ. Σκλαβούνος συμμετείχε, ακόμα, σε συζητήσεις που πραγματοποιήθηκαν με μέλη των κοινοβουλευτικών επιτροπών μορφωτικών υποθέσεων, εθνικής άμυνας, παραγωγής και εμπορίου, πολιτιστικών και εκπαιδευτικών υποθέσεων καθώς και με μέλη της ειδικής μόνιμης επιτροπής Ελληνισμού της διασποράς.

Ο Γεράσιμος (Τζέρι) Σκλαβούνος είναι 44 ετών, δικηγόρος και εκλέγεται στην περιφέρεια του Λοριέρ-Ντοριόν στο Μόντρεαλ. Κατά το παρελθόν έχει θητεύσει στα διοικητικά συμβούλια ομογενειακών οργανώσεων όπως το Επαρχιακό Κογκρέσο του Κεμπέκ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου