Πέμπτη, 3 Αυγούστου 2017

ΟΙ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΕΙΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΣΤΟΝ ΚΑΘΕΔΡΙΚΟ ΝΑΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΣΤΟΚΧΟΛΜΗΣΟ Σεβ. Μητροπολίτης Σουηδίας και πάσης Σκανδιναυΐας κ. Κλεόπας εκφράζει την βαθύτατη ευγνωμοσύνη του σε όλους εσάς που στηρίξατε και συνεχίζετε να στηρίζετε την ανακαίνιση του Καθεδρικού Ναού του Αγίου Γεωργίου Στοκχόλμης.


Κατά την διαρρεύσασα τριετία και μέχρι σήμερα, πραγματοποιήθηκαν μεμονωμένες και επιλεγμένες παρεμβάσεις στις οποίες συμπεριλαμβάνονται η ανακαίνιση και ο ελαιοχρωματισμός της εισόδου των γραφείων, η δημιουργία και πλήρης επίπλωση του γραφείου του εφημερίου εντός του ναού, ο καθαρισμός και το γυάλισμα του ξύλινου δαπέδου του ναού, η αγορά και τοποθέτηση δύο μεγάλων προσκυνηταριών στην σολέα του ναού, η κατασκευή και τοποθέτηση ξυλόγλυπτης προθέσεως, βιτρίνας και δυο καθιστικών εντός του Ιερού Βήματος, η προμήθεια τεσσάρων νέων σετ ιερών καλυμμάτων Αγίας Τραπέζης, προσκυνηταρίων, νέων χαλιών με βυζαντινό διάκοσμο, ο καθαρισμός και επανατοποθέτηση όλων των σκαλοπατιών, η αφαίρεση, συντήρηση, βάψιμο και επανατοποθέτηση όλων των εξωτερικών μεταλλικών κιγκλιδωμάτων πέριξ του ναού, η δημιουργία χώρου στάθμευσης και πρόσβασης στο ναό των ατόμων με ειδικές ανάγκες, η εκ βάθρων ανακαίνιση του έμπροσθεν και όπισθεν αύλειου χώρου του ναού και η επίστρωσή του με γρανιτένιες πλάκες, η δημιουργία δύο κηπίσκων, ο καθαρισμός όλων των γρανιτένιων επιφανειών πέριξ του ναού με αμμοβολή, η στεγανοποίηση της αίθουσας δεξιώσεων και η λειτουργία της κάθε Κυριακή, η αντικατάσταση της κεντρικής εισόδου των γραφείων και δύο πλαϊνών θυρών με νέες πόρτες ασφαλείας, καθώς η τοποθέτηση θυροτηλεφώνων και συστήματος ασφαλείας και συναγερμού στις εγκαταστάσεις του ναού και των γραφείων.

Επόμενος στόχος είναι η εκ βάθρων εσωτερική αποκατάσταση του Καθεδρικού Ναού. Είναι η πρώτη φορά από της ανεγέρσεως του ναού το 1890 που επιχειρείται μιας τέτοιας έκτασης και μεγέθους ανακαίνιση. Η ιστορική αυτή πρωτοβουλία θα συνεισφέρει στην πνευματική ανάγκη της κοινωνίας να γνωρίσει το παρελθόν της και να το συνδέσει με το μέλλον της. Πρόκειται για τη διαφύλαξη της μνήμης μιας κοινωνίας και ενός λαού και την ανάδειξη των πνευματικών έργων που δημιούργησε ο λαός αυτός σε δεδομένο χωρόχρονο. Στόχος μας είναι ο Καθεδρικός Ναός να αποτελέσει εστία πνευματικής καταλλαγής και συνύπαρξης, σε μια πολυπολιτισμική κοινωνία και σημείο αναφοράς για την ανάπτυξη του συνδιαλέγεσθαι, που θα υπηρετεί τις χριστιανικές αξίες και τα πανανθρώπινα ιδεώδη.

Ο Ποιμενάρχης και η Ι. Μητρόπολη Σουηδίας καθόλη ευχαριστούν και συγχαίρουν από καρδίας όλους εσάς που εκδηλώνετε ποικιλοτρόπως την αμέριστη συμπαράστασή σας στην διακονία της Εκκλησίας μας στην Σκανδιναυΐα.

Ο τραπεζικός λογαριασμός του Καθεδρικού Ναού είναι στην τράπεζα SEB, Bg: 141-4044. Swish: 1231610252.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου