Τετάρτη, 30 Αυγούστου 2017

Κατάσχεση «μαμούθ» στον Καναδά: Πάνω από χίλια κιλά κοκαΐνης

Η επαρχιακή αστυνομία του Οντάριο (ΟΡΡ) κατέσχεσε περισσότερα από 1.000 κιλά καθαρής κοκαΐνης, μία επιτυχία που περιγράφεται ως «η μεγαλύτερη κατάσχεση ναρκωτικών στην ιστορία της OPP».


Η κατάσχεση έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια μιας δια-υπηρεσιακής έρευνας που ακολούθησε τη διαδρομή που έκανε η κοκαΐνη από την Αργεντινή στο λιμάνι του Μόντρεαλ, από όπου στάλθηκε στο Οντάριο για να διανεμηθεί.

«Δεν έχουμε δει ποτέ κάτι τέτοιο σε μια μοναδική κατάσχεση», δήλωσε ο αναπληρωτής Επίτροπος του OPP, Ρικ Μπάρναμ, σε συνέντευξη Τύπου τη Δευτέρα το πρωί, στο Orillia, όπου καθόταν μπροστά σε έναν τοίχο από τα κατασχεθέντα τούβλα με το ναρκωτικό.

Η OPP εκτιμά ότι τα 1.062 κιλά της κατασχεθείσας κοκαΐνης θα έφταναν την αξία των 250 εκατομμυρίων δολαρίων, αφού γινόταν η διανομή.

Η κοκαΐνη έφτασε με πλοία κοντέινερ Εκτός από την OPP, ο Οργανισμός Υπηρεσιών Συνόρων Καναδά, η Περιφερειακή Αστυνομία Peel και το Κέντρο Ανάλυσης Οικονομικών Συναλλαγών και Αναφορών του Καναδά (FINTRAC) συνεργάστηκαν στην έρευνα, η οποία ονομαζόταν Project Hope.

Ο Μπάρναμ δήλωσε ότι τα ναρκωτικά έφτασε από την Αργεντινή σε κοντέινερ, σφραγίστηκε σε τσιμεντόλιθους και συσκευάστηκε σε παλέτες με τρόπο που καθιστούσε εξαιρετικά δύσκολο να εντοπιστεί το περιεχόμενο.Είπε ότι είναι απίθανο η κοκαΐνη να παρήχθη στην Αργεντινή, την οποία περιέγραψε ως χώρα «μεταφοράς».

«Δεν μπορώ να πω από πού προήλθε η κοκαΐνη, ως προς το πού παρήχθη», είπε, προσθέτοντας ότι «υπάρχουν συνδέσεις με το Μεξικό και τα μεξικανικά καρτέλ».

Σύμφωνα με την αστυνομία, βρέθηκαν διάφοροι χώροι αποθήκευσης της κοκαΐνης, στο λιμάνι του Μόντρεαλ και στο Stoney Creek του Οντάριο.

Τρεις Καναδοί αντιμετωπίζουν κατηγορίες Ως αποτέλεσμα, τρεις Καναδοί αντιμετωπίζουν κατηγορίες εισαγωγής και κατοχής ναρκωτικών με σκοπό την εμπορία.

Ο Luis Enrique Karim-Altamirano, ο Mauricio Antonio Medina-Gatica και ο Oban Orozco-Lomeli, οι τρεις άντρες που αντιμετωπίζουν κατηγορίες έχουν καταγωγή από την ευρύτερη περιοχή του Τορόντο.

Η αστυνομία λέει ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν αποδείξεις για διαφθορά στο λιμάνι του Μόντρεαλ, όπου τα ναρκωτικά έφτασαν.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου