Δευτέρα 7 Αυγούστου 2017

Ρίχνει αυλαία το Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ ΛεμεσούΟλοκληρώνεται αύριο Τρίτη, 8 Αυγούστου το 12ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Λεμεσού.


Το φεστιβάλ διεξάγεται καθημερινά από την 1η του μήνα στο Κέντρο Ευαγόρα Λανίτη, στη Λεμεσό.

Το φετινό Φεστιβάλ συγκέντρωσε μεγάλη επιτυχία παρουσιάζοντας μια εβδομάδα αφιερωμένη στο σινεμά της πραγματικότητας, πλαισιωμένη από εκδηλώσεις, ομιλίες και βραβευμένα ντοκιμαντέρ από κάθε γωνιά του πλανήτη, όλα σε πρώτη Παγκύπρια προβολή.

Οι τελευταίες προβολές

Η απίστευτη επιρροή της ινδιάνικης μουσικής κουλτούρας στη διαδρομή σπουδαίων μουσικών είναι η πηγή έμπνευσης τουRumble, The Indians Who Rocked The World, των Catherine Bainbridge και Alfonso Maiorana που θα προβληθεί την τελευταία φεστιβαλική βραδιά, στις 6.30μ.μ..

Η ταινία αφηγείται μια ιστορία που λίγοι γνωρίζουν, γύρω από τις απίστευτες ζωές και καριέρες μουσικών θρύλων, όπως οι Link Wray, Charley Patton, Robbie Robertson, και Jimi Hendrix μεταξύ άλλων, δίνοντας έναν μοναδικό ορισμό της μουσικής «κληρονομιάς».


Με το ντοκιμαντέρ City of Ghosts θα ολοκληρωθούν οι φετινές προβολές του Φεστιβάλ στις 8.30μ.μ..
Σε αυτό το πιο πρόσφατο ντοκιμαντέρ του Matthew Heineman, σκηνοθέτη του Cartel Land (Yποψήφιο για Όσκαρ Καλύτερου Ντοκιμαντέρ 2015) μια ομάδα ανταρτών με καθημερινό κίνδυνο της ζωής τους, δρώντας δημοσιογραφικά, παρακολουθούν και παρουσιάζουν στον υπόλοιπο κόσμο τις τραγικές συνθήκες που προκλήθηκαν από τους τρομοκράτες του ISIS.
Η προβολή στηρίζεται από την Ένωση Συντακτών Κύπρου.


O Feras Fayyad, σκηνοθέτης του Last Men in Aleppo, σε μια εφ'όλης της ύλης συζήτηση
[8 Αυγούστου, 17:00 - 18:00]
Την Τρίτη, 8 Αυγούστου (17:00 - 18:00), o πολυβραβευμένος σκηνοθέτης Feras Fayyad θα μιλήσει για την τελευταία του ταινία Last Men in Aleppo. Ο ίδιος αναφέρει ότι «η ταινία αυτή είναι μια ιστορία ελπίδας, και μια προσπάθεια να μελετήσουμε τις ανθρώπινες ρίζες μας, τoυς δεσμούς και τις συλλογικές μας προσπάθειες σε καταστάσεις που απαιτούν να πάρεις τον έλεγχο στα χέρια σου όταν η ζωή απειλείται από έναν ανεγκέφαλο, παράλογο δολοφόνο». Μέσα από ένα κράμα στιγμών αγωνίας και μέσα από εικόνες παράξενης ομορφιάς, το ντοκιμαντέρ μάς εντάσσει στην καθημερινότητα τριών ανδρών στο Αλέππο, καθώς παλεύουν με το χάος γύρω τους αλλά και με το δίλημμα μέσα τους: να φύγουν για να γλυτώσουν ή να μείνουν και να πολεμήσουν για την πατρίδα τους; Η ταινία Last Men in Aleppo, θα προβληθεί τη Δευτέρα, 7 Αυγούστου, στις 20:30.
Ελεύθερη Είσοδος στη συζήτηση, η οποία θα είναι ανοιχτή στο κοινό
Πάρτι λήξης στο club Favela
Μετά τις τελευταίες προβολές, θα ακολουθήσει πάρτι λήξης με τους Vero & Emi στο club Favela (Ιφιγενείας 21 Α, 3060 Λεμεσός).
Το Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Λεμεσού διοργανώνεται από την Brave New Culture και στηρίζεται και χρηματοδοτείται από τις Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού.
Είσοδος: €2 ανά ταινία, €25 Κάρτα Φεστιβάλ (για όλες τις προβολές του Φεστιβάλ)
INFO: 99 517 910


http://city.sigmalive.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου